USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Андрій Разумовський: «Наші будинки не «космічні». Вони просто продумані до дрібниць»*

18 Липня 2016 09:00
Андрій Разумовський зумів звернути увагу на свої будівельні проекти. Попри засилля інформації про новобудови про «Супернову» у Луцьку, «Юпітер» під Луцьком, «Парковий квартал» у Ковелі, волиняни, як мовиться, «чули і знають». А що ж їх автор? Чому директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський переконаний, що ці житлові комплекси оцінять споживачі? Сам він каже, що житловий будинок – то не просто коробка, а живий організм. І відповідати за його «життєдіяльність» перед мешканцями мусить конкретний будівельник.

Говоримо з директором «Інвестора» про важливість «почерку» будівельної компанії, реалії ринку нерухомості, амбіції молодих будівельників та про інше...

КВАРТИРА – ЦЕ ТОВАР. І ПРО НЬОГО ТРЕБА РОЗПОВІДАТИ

– Андрію, як просувається робота над «Суперновою»?

– Все по плану. Днями залили фундаментну плиту для першої черги будівництва - 714 кубічних метрів бетону. Працюємо далі. Наразі триває робота над двома іншими котлованами: перша черга «Супернови» складатиметься з трьох будинків.

– Вдасться здати перших три будинки до кінця наступного року, як обіцяли раніше?

– Однозначно так.
– Для чого так активно рекламувати житловий комплекс, щойно почавши його будувати? Збудували б – і тоді вперед, маючи товар «на руках». Не зарано?

– Ну зачекайте… У Луцьку будується практично новий мікрорайон. Величезна територія, сквер, дитсадок… Ви вважаєте, людям це неважливо? Поцікавтеся, скільки сімей сьогодні шукає нормальне комфортне житло!

Це при тому, що квартиру на первинному ринку майже немає, усе продано.

Окрім того ми як нормальні чесні бізнесмени, зобов’язані розповісти про свій товар. Житло – це товар, а він буває різним. І ціна на нього – різна. Адже є безліч характеристик, які впливають на ціну. Площа квартири не єдина з них. Який котел? Які вхідні двері? Який ліфт? Яка площа сходової клітки? Питань маса. Ми це розповідаємо.

– Я розумію потребу інформувати. Але ви запрошуєте уже купувати у вас житло! Кажучи «зарано», маю на увазі саме це.

– Ми пояснювали вже не раз: на початковому етапі будівництва житло придбати можна дешевше.

– Це звичайний маркетинговий хід…

– Нічого подібного. Це практичний розрахунок.

Така угода вигідна і будівельнику, і покупцю. Ми отримуємо співінвестора і полегшуємо фінансове навантаження. А покупець може спланувати свою квартиру. Змінити розташування кімнат, передбачити, де стоятимуть меблі, як проходитимуть комунікації. Після завершення будівництва цього не зробиш.

Загалом, нерухомість, зокрема житлові квартири – це вигідна інвестиція. Усі наші об’єкти з часом дорожчають, тому купити його раніше – значить вкласти гроші з користю.

Зрештою, ми ж нікого не примушуємо. Ми просто запрошуємо людей у наш відділ продажу, який уже працює. І розповідаємо про свій товар.

– Дехто боїться купувати квартиру «з фундаменту», знаючи про сумний досвід незавершених будівництв.

– Я людей розумію. І тому раджу всім добре оцінювати компанію, яка будує, і – що не менш важливо – самого забудовника.

Замисліться: продають же ж не просто «коробки». Багатоповерхові будинки – то цілий живий організм. Працюють водопостачання і каналізація, подається електрика, є безліч інших комунікацій, в кожній квартирі горить котел і газова плита, живуть сотні людей… Це складний організм, який дихає, функціонує, живе!

Тому мусить бути хтось, хто відповідає за усе це – конкретний і зрозумілий. Особа, а не просто назва.

– Ви говорите про себе?

– Я кажу про принцип оцінки забудовника – не тільки мене, а й усіх.

– А якщо про вас? Ви відповідаєте таким критеріям?

– Я ж лише можу сказати, що мене просто знайти на роботі в офісі «Інвестора» на вулиці Коперника, 13в. Мене знають сотні людей у Луцьку. Я живу в селі Струмівка. Я – свій, місцевий і відкритий для спілкування. Так і наша компанія: тут, у Луцьку має дві сотні працівників, склади, виробничі потужності, будівельну техніку. Можна прийти, подивитися, оцінити.

ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ ТИХ, ХТО БУДУЄ ЖИТЛО – ВИРІШУВАТИ ПРОБЛЕМИ ЛЮДИНИ

– Як ви доведете, що ваші будинки відрізняються від інших?

– Не хочу оцінювати інших, буду говорити про те житло, яке будуємо ми. А ми його проектуємо і створюємо, виходячи з реальних потреб сучасної людини. До прикладу, ідея котеджного містечка «Струмочок» у Струмівці у мене виникла, коли шукав собі місце під власний будинок.

Я тоді подумав: для житла за містом важливо, аби були усі необхідні комунікації (включно з централізованою каналізацією), інфраструктура, добра дорога і безпечна огороджена територія. Це ми й втілили у «Струмочку». До речі, усі будинки там уже мають своїх власників. А ми працюємо над новим – у чотири рази більшим – котеджним містечком.

– Ну, житло за містом у власному будинку – зрозуміло, що мусить бути особливо комфортним. З квартирами усе ж простіше: поверх на поверсі – та й усе.

– Нічого подібного. Рівень комфорту не мусить бути іншим через те, що людина живе у багатоквартирному будинку.

Ще в процесі роботи над Струмочком я зрозумів, основне завдання будівельників житла – вирішувати проблеми людей. Житло мусить бути не просто гарне, а до дрібниць продумане. Де поставити автомобіль? Скільки платити за комунальні послуги? Чи тепло у квартирі? Чи нормальний тиск води у крані? Чи швидкий інтернет? Чи безпечні двері? Чи поміститься коляска у ліфт?

– Ви усі ці дрібниці враховуєте?

– Ми взагалі розпочинаємо з розставляння меблів у цій квартирі. Де стане стіл? Який має бути балкон? Як поставимо ліжко? Тільки після цього «одягаємо» це у стіни. Так робиться проект. Саме так народжувалися «Супернова», «Юпітер», «Парковий квартал».

Штукатурка на стінах у нас сучасна, гіпсова. Ми зі старту робимо у квартирах теплу підлогу. Ми відразу прокладаємо мережу для інтернету, телебачення, сигналізації, аби потім мешканцям не довелося довбати стіни.

І якщо усі ці речі продумувати від початку – це не здорожує ціну квадратного метра. Наші будинки не якісь там «космічні». Вони просто продумані.

– Коли йдеться про квартири «Інвестора», часто говорять про дизайн і стиль. В сьогоднішніх реаліях, коли житла не вистачає, а люди рахують кожну копійку, невже це так важливо?

– А хто каже, що продуманий дизайн і стиль – то зразу дорожче? Ні. Головне, вчасно про це подумати. Грубо кажучи, це зарплата одного хорошого дизайнера. Будуть використані ті ж матеріали, фарби, плитка, що й в усіх. Але вигляд фасаду, під’їздів буде геть інший.

Довідково:

Будівельна компанія «Інвестор» розпочала роботу у 2013 році. Має два завершені і здані в експлуатацію об’єкти: найбільше на Волині котеджне містечко «Струмочок» (30 зблокованих таунхаусів і 10 окремих котеджів), а також 10-поверховий будинок на один під’їзд «Казкова оселя» (Луцьк, вул. Ветеранів, 21).

У 2016 році стартувало ще три проекти: житловий комплекс «Юпітер» у селі Липини під Луцьком (4-поверховий будинок на 4 під’їзди), житловий комплекс «Парковий квартал» у Ковелі (4-поверховий будинок на 4 під’їзди, 64 квартири) та мікрорайон «Супернова» у південно-західній частині Луцька (вісім 10-поверхових будинків на 752 квартири).
– Перепрошую, дизайн …під’їздів?

– А що вас дивує? Так, ми звикли до сірих однотипних коридорів. Але це ж місце, яким ми щодня ходимо! Треба просто зробити зі смаком – і ці коридори стануть красивими, затишними. Так роблять у Європі, так робимо і ми.

ПОВНОЦІННИЙ ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК – СПРАВА ЧЕСТІ ДЛЯ БУДІВЕЛЬНИКА

– Яким, на вашу думку, має бути сучасне житло?

– По-перше, економним. Комунальні послуги мусять бути «підйомними». А тому має бути якісне утеплення і сучасні системи обігріву. До речі, невдовзі ми зможемо клієнтові показувати конкретний розрахунок – до копійок – скільки коштуватимуть комунальні послуги у майбутній квартирі.

По-друге, житло має бути безпечним. Відеонагляд, огорожа території, служба охорони – то норма сьогодні.

По-третє, житло має бути зручним. Ми, до речі, ніколи не економимо на паркомісцях: паркінг передбачений для кожної квартири. Ми ніколи не економимо на дитячих майданчиках: вони мусять бути великими, сучасними і безпечними. Не розумію тих, хто передбачає біля нового будинку якусь одну пісочницю і гірку. Адже вартість об’єкта – колосальна. Невже складно потратити трошки більше коштів і зробити повноцінний дитячий майданчик? Як мінімум це справа честі.

– Як експерт поділіться «секретиками», на що звертати увагу при виборі квартири, аби потім не мати проблем?

– Поцікавтеся, у якому місці будується будинок – чи є поряд зелені насадження, чи не буде вам заважати шум і пил від дороги чи якогось виробництва? Чи буде саме для вашої квартири паркомісце?

Чи буде і яким буде дитячий майданчик. І взагалі – яка інфраструктура навколо будинку передбачена? Які заходи безпеки забудовник буде застосовувати? Чи економним буде ваше житло, чи є там енергозберігаючі заходи?

Є також низка технічних характеристик, на які треба звернути увагу. До прикладу, поцікавтеся, з якої цегли збудований будинок. Врахуйте, що силікатна цегла має більшу міцність, але й більшу теплопровідність. Тому стіни з неї можуть бути тонші і холодніші – на цьому інколи й економлять.

А ще економлять на розмірах ліфта, на висоті стелі, на електромережах. Вибираючи квартиру, вивчаючи товар різних будівельників, варто порівнювати ці параметри, співвідносячи їх із ціною.

– Андрію, вам тільки 31 рік. Вашим багатьом колегам, які працюють на «Інвесторі» – приблизно стільки ж. Вам не закидають, що, мовляв, молоді, а за таку серйозну справу як будівництво будинків взялися?

– Ні, бо знайомі з нашою роботою і нашою командою. Молодість – то наша перевага. Ми оцінюємо житло з сучасної точки зору. Ми постійно їздимо у відрядження за кордон і вивчаємо, як будують у Європі.

Водночас у кожного з нас – будівельна освіта і більше 10 років практичного досвіду у будівельній сфері.

Тобто, ми в ідеальному становищі: за спиною – досвід, а попереду – купа можливостей вдосконалюватися, рости і завойовувати довіру людей.

Наша мета і мрія – стати компанією з репутацією творця найзручнішого житла.

Довідково:

Андрій Разумовський народився 4 жовтня 1984 року в Луцьку Волинської області. Закінчив із відзнакою луцьку школу № 26. Вищу освіту за спеціальністю «Економіст» здобув у Міжрегіональній Академії Управління Персоналом. Трудова діяльність розпочав у 2004 році на посаді помічника директора ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат». У 2005-2007 роках – начальник відділу матеріально-технічного постачання. У 2008 році заснував та очолив ПП «Західноукраїнська торгова компанія». Із 2013 року – також засновник і генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор».

У 2010-2015 роках – депутат Луцької міської ради.

Розмовляв Юрій РИЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Читач Показати IP 18 Липня 2016 09:47
Помічник директора після ВУЗА...ха ха ха....що тут сказати.
Читачка до Читач Показати IP 18 Липня 2016 11:44
Розумовський- це фамілія його матері. А Вайман- батька!
Хрен собачий до Читачка Показати IP 8 Січня 2019 21:52
Яка різниця ху єс ху Якщо якісне житло, то чому би й ні?
11 до Читач Показати IP 19 Липня 2016 07:40
Та й про чесного бізнесмена смішно, Андрійко літає десь вище космосу вже
213 до Читач Показати IP 19 Липня 2016 12:07
"Водночас у кожного з нас – будівельна освіта і більше 10 років практичного досвіду у будівельній сфері." "Андрій Разумовський народився 4 жовтня 1984 року в Луцьку Волинської області. Закінчив із відзнакою луцьку школу № 26. Вищу освіту за спеціальністю «Економіст» здобув у Міжрегіональній Академії Управління Персоналом. Трудова діяльність розпочав у 2004 році на посаді помічника директора ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат». У 2005-2007 роках – начальник відділу матеріально-технічного постачання. У 2008 році заснував та очолив ПП «Західноукраїнська торгова компанія». Із 2013 року – також засновник і генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор»."
читач до 213 Показати IP 19 Липня 2016 21:19
Гарно вмієш копіювати текст з статті.....певно школу закінчив з відзнакою. А взагалі якщо заплатив за статтю про себе й свою "кантору" готуйся до різних думок про себе, якщо не готовий сиди й тихо працюй а не хизуйся .
Петро Показати IP 18 Липня 2016 10:30
Молодець. Ще б якусь реальну програму кредитування придумали, щоб молодим сім'ям можна було придбати житло. Майбутнє за квартальними забудовами з інфраструкторою.
НЕ СМІШІТЬ)))) до Петро Показати IP 18 Липня 2016 13:00
а де поліклініка(на Кічкарівці а де школа нормальна в центрі чи на 33 а де дитсатки на ГПЗ найближчі...перш за все про це повинен думати забудвовник і міськвлада коли дозволяє будувати цілі квартали такі як за ТАМ Тамом.Хто про це все має думати....населення міста збільшують на 5-7 тис. щороку а вот шкіл садочків поліклінік аж одну школу та садочок на цілий Луцьк
волинянин Показати IP 18 Липня 2016 10:59
Бараки 21 століття, рийшли на зміну хрущовкам. Забудовнику щоб ти сам там жив і твої діти!!! Кожна людина прагне жити у власному будинку а не в курнику.
Anonymous до волинянин Показати IP 22 Липня 2016 02:00
волинянин, тупость аж зашкаливает !!!!! этих ветхих домиков и так засеяно вся видродження и в глубину ... бараки это и есть ото что осталось от старого луцка со времён 85-90 годов в нормальных больших городах нету такого понятия часный домик, разве что дача ... если хош жить в своём домк у*буй в село там тебе и место
До Разумовського Показати IP 18 Липня 2016 11:29
Дитино, ти такий будівельник, як я - іспанський льотчик!!!
Я до До Разумовського Показати IP 18 Липня 2016 19:59
А ти льотчик щось збудував, чи просто трандун??
Джоні Показати IP 18 Липня 2016 12:45
"нормальні чесні бізнесмени" - Ха Ха Ха Хо Хо Хо
укр Показати IP 18 Липня 2016 14:29
той що пише до петра просніться соціалізм закінчився Поліклініки школи садки будує держава або місто но не бізнес це школярам відомо по справі струмочок проект і будова треба плакать ужас поки збудував лучше не треба казкова оселя покровського но не розумовсько да він там був прорабом біда тай годі весною супернова буде гарний недострой
конкурент Показати IP 18 Липня 2016 14:39
А мені здається, що на сьогодні це єдиний реальний конкурент існуючим забудовникам. Правильно вихована людина, та, яка при наявності можливостей і достатнього фінансування ( в т.ч. батьками) працює та робить кроки у вірному напрямку. Це дійсно приклад для наслідування, молодець Андрій, і не суттєво Разумовський чи Вайман - результат головне. Молоді, перспективні, правильні, за такими повинне бути майбутнє, він створює робочі місця для тих хто мав би їхати за кордон на заробітки, хіба це погано? Щодо бараків 21 століття...це індивідуальний вибір кожного, хтось живе за містом, хтось у багатоповерхівці, яких і від 20-го століття залишилося чимало. Важливо залишатися людиною в будь-якій ситуації. Будуйте класно, будуйте правильно, кожен повинен займатися тим чим вміє...
Читач до конкурент Показати IP 18 Липня 2016 14:57
Респект за заказний текст від Розумовського. Почати бізнес за гроші батька - велике досягнення.
конкурент до читач до Читач Показати IP 18 Липня 2016 15:05
Ви помиляєтесь, текст не заказний, почати бізнес це загалі велике досягнення, не у всіх є можливості, але і не всі цими можливостями користаються. От якби "бухав, гуляв і сидів на дурі" от тоді був би "красавчік", а так - бізнес почав, що ж тут такого. Шкода, друзі, шкода, що будь-який позитив сприймається як заказний текст. А це лише моя позиція...шановний читач. Гарного Вам виплескування жовчі, г*мна і що у Вас там ще в надлишку...
конкурент до Читач Показати IP 18 Липня 2016 15:41
В кожного своя правда...почати бізнес не складно, почати успішний бізнес - так. От якби я написав, що вони аферисти і олігархи, які обкрадають всіх, тоді був би респект - громадянська позиція, істина! А так - заказний...шкода Вас, читачі, такий Ваш світогляд вузький...як очко((
Читач до конкурент Показати IP 18 Липня 2016 17:43
Нехай собі будує: хоч квартири чи сараї....закінчити школу з відзнакою де рідній дятько директор школи чи працювати у батька не з низів а з помічника директора...ось про що йдеться...А жовчі і г*мна в людей вистачає...бачив який світ?????? А стаття до дня Будівельника заодно й реклама саме вчасно. А заказні позитивні відгуки це не новина.
конкурент до Читач Показати IP 18 Липня 2016 18:26
Це їх справи, як вони до цього йшли. Хіба усі Святі? В когось мама, в когось тато, в когось дядко, в когось Хресний, хто в цьому винен?)) Головне-подальший результат, а він є...тому, як кажуть - "Переможців не судять". А так потриндєть у нас завжди раді... "Оду" нікому не співаю, вірю що і в цих хлопців є свої "скелети", але наразі суджу по справах...
спостерігач до конкурент Показати IP 18 Липня 2016 18:59
Збудував шпаківню - дайте медальку.
)))) до конкурент Показати IP 19 Липня 2016 22:52
Хто винен? Ну щось Розумовський не пішов працювати після вуза до Чернухи чи Іванішина....а пристроіли помічником доректора до татка.
Джоні Деп Показати IP 18 Липня 2016 14:46
Ваші проекти, напевно, найкреативніші в Луцьку! Пора зробити коменти через соціальні мережі, щоб видно було хто "доброзичливець"! Люди як птахи, літають навкруги і гадять на голову!!! Канкурєнти, чи шо?
Олесь до Джоні Деп Показати IP 18 Липня 2016 20:43
Ереатив? Архітектури НЕМАЄ! Взагалі. С- овок у виконанні шевчука (?)- по почерку. Соцреалізм-мінімалізм!.. Може Генплан прикольний, може планування квартир чудове- не знаю. Але Архітектурпа! Яка буде проглядатись від Старого міста з любої точки!!! Потенційна візитівка Луцька. Не судилося. Зажлобили грощі на роботу Архітектора. І маєте "клуб хлівів". А можна було б в тому ж бюджеті зробити дійсно сучасний цікавий об"єкт . Який і продавався б краще!.
укр Показати IP 18 Липня 2016 15:30
час розсудить .до весни не довго
Ліля Показати IP 18 Липня 2016 18:36
З нього такий будівельник, як з мене космонавт
Тритон Показати IP 18 Липня 2016 20:21
Раз стільки жовчі, значить все добре! Собаки лають а караван ідьот :-) !!!
окб до Тритон Показати IP 18 Липня 2016 21:55
Не все так добре, раз появилась така стаття. Людину, яка кинула жінку з дитиною важко ууявити порядним бізнесменом
Атлант Показати IP 18 Липня 2016 21:34
Знаю Андрія як чудову і порядну людину і впевнений, що всі його плани будуть реалізовані. А ті , хто обливає його брудом- смердючі заздрісники. Спочатку збудуйте собі собачу будку, а тоді звідти гавкайте. І вивчіть украінську мову, бо вас і читати бридко.
))))) до Атлант Показати IP 19 Липня 2016 09:27
Бла-бла-бла-болтовня!!!!!
Anonymous до Атлант Показати IP 22 Липня 2016 02:08
Я так понимаю по почерку это сосед )))) привет! ну и назвался как той холодильник беларуский "Атлант"
Алекс Показати IP 19 Липня 2016 01:29
Біда в тому що це житло вкупити стало неможливо чесному громадянину працюючи офіційно.давайте підведем підрахунки мінімальна зарплатня 1360 грн в міс! 1360*12міс=16320грн 16320*50років=816000грн (34тис$) потративши життя на житло ви втратите і життя і житло. ця держава простій людині просто не оставляє шансів на існування...
... до Алекс Показати IP 19 Липня 2016 10:47
На мінімалку живуть ледарі, які не можуть підняти зад або напрягти мізки, щоб заробити більше мінімалки. А шанси є у всіх. Особливо у цій державі.
Алекс до ... Показати IP 20 Липня 2016 01:24
ми говоримо про основну масу людей !ти чув про слово пів ставкі ? не всі можуть бути підприємцями як Разумовський є люди які беруть кредит для оплати житла комунальних послуг і є даже люди які це житло орендують але живуть ! высунь нос из за своей железной двери жизнь увидишь ту которая на самом деле !
Прометей Показати IP 19 Липня 2016 12:03
Молодці, молодь! Труднощів і перепон буде вдосталь, думаю що все переборете! Хами є і в Африці, хай собі біснуються, скіко влізе!
Ny до Прометей Показати IP 19 Липня 2016 12:46
Про мінімалку він звичайно загнув, але при зарплаті 15 тис. теж не особливо щось можна купити (хіба нічого не їсти і ні на що не витрачати). Цікаво хто скуповує ті всі квартири в новобудовах..
Абориген Показати IP 19 Липня 2016 16:14
У нього з батьком стільки будівельного досвіду,що після того як вони відремонтували дорогу біля свого будинку,проїхати неможливо.Допустили помилку,то швиденько поправте.
Галі Показати IP 19 Липня 2016 22:22
галю перестань з доманською строчити і одне і інше ;)...
Андрій Показати IP 20 Липня 2016 13:08
Приєднуюсь до пропозиції зробити коментарі через соц. мережі. Дуже кортить подивитись профілі деяких писак – хто чого досяг і чим живе. Бо на словах всі просто Дональди Трампи і Захи Хадід.
О , людоньки!!! Показати IP 20 Липня 2016 22:33
Та скіко можна вже піаритись тому строітєлю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus