USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Анонімність для влади Луцька небажана

29 Травня 2009 12:37
Проблему нового генерального плану вкотре обговорювали у Луцьку. На цей раз містобудівний документ винесли на підсумкові громадські слухання, - повідомляє 29 травня репортер «Волинських Новин».
 
Луцький міський голова Богдан Шиба у вступному слові коротко ознайомив присутніх з новим генеральним планом, його головними особливостями тощо.
 
Головний архітектор проекту, представник Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст ДІПРОМІСТО Андрій Куделін зазначив, що на його переконання, у генеральний план Луцька розроблений згідно з нормами законодавства України. Наразі проект генплану обласного центру Волині має позитивний висновок експертизи. За словами проектанта, більшість розділів розробляли у ДІПРОМІСТО, але для створення розділу «Промисловість» було залучено інститут «Львівський Промбудпроект».
 
Головний архітектор області Яким Сеник поцікавився, чи були у експертизи суттєві зауваження до проекту, на що отримав негативну відповідь від пана Куделіна. Старий генплан Луцька, на думку розробника, був виконаний десь на 25 відсотків.
 
Директор департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчук під час слухань неодноразово наголошував що той, хто задає питання мусить представлятися, бо «ведеться протокол». Крім того, пан Шевчук зазначив - той, хто не назве власного прізвища, відповідь на питання не отримає.
 
Найголовніші питання, які цікавили учасників громадських слухань - відмінність старого і нового генеральних планів, доля історичної спадщини міста, проблема територій приміських сільрад тощо. Зокрема, Андрій Куделін на запитання голови Громадської ради Волині Ігора Левчука зазначив, що місту треба замовити історико-архітектурний опорний план. Пан Левчук у свою чергу здивувався, адже тоді незрозуміло, на які документи спирались при розробці генерального плану Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus