USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антикорупційні зусилля в Україні перебувають на межі колапсу

15 Липня 2018 13:46
Доля майбутніх фінансових допомог від міжнародних організацій залежить від спроможності України залишити існування радянської корупційної системи позаду.

Про це йдеться в статті The Washington Post, інформує Цензор.нет.

"На превелике розчарування Європейського Союзу і американських та європейських дипломатів у Києві, видається, що обіцянки цих структур стали жертвами старих методів організації роботи часів СРСР. Антикорупційні зусилля в Україні перебувають на межі колапсу. Імідж НАБУ та його сестринської служби, Національного агенства із запобіганння корупції, жахливо потьмянів, можливо, безповоротно. І це в випадку гарного фінансування, хороших заробітніх плат співробітників та підтримки Заходу", - пише The Washington Post.

Видання зазначає, що жоден український високопосадовець не був засуджений за корупційні діяння. Також НАЗК досі не встановило функціональної системи відстежування активів представників влади. У випадку з НАБУ, справи про топ-корупцію було просто відкладено.

На думку The Washington Post, корумпованим посадовцям, які бажали лише сповільнити роботу НАБУ, це вдається. Як приклад наводиться ситуація з Приватбанком: "Держава приватизувала Приватбанк, щоб уникнути колапсу. Водночас, згодом було встановлено, що під час початку націоналізації, власник вивів із банку всі кошти.

Директор НАБУ Артем Ситник озвучив суму збитків, завданих державній фінансовій системі, у розмірі 600 мільйонів доларів США. Детективи НАБУ вилучили відповідні документи, але жодних процесуальних дій у цій справі не вчиняли. Пан Ситник не згадав про цю справу жодного разу протягом багатьох місяців. Ходять чутки про вигідну таємну угоду між паном Ситником та паном Коломойським щодо згортання цієї справи".

У статі йдеться також про те, що Захід може дуже добре натиснути, щоб змінити керівника НАБУ на більш неупереджену фігуру, з метою збереження за НАБУ його можливостей чи навіть його існування.

"Колись корупцію в Генеральній прокуратурі України широко обговорювали у Вашингтоні, Брюсселі та Києві. Так склалося, що тепер діяльність українських антикорупційних установ заслуговує ще більшої уваги в цьому плані. Український народ заслуговує на краще. Доля майбутніх фінансових допомог від міжнародних організацій залежить від спроможності України залишити існування радянської корупційної системи позаду", - пише The Washington Post.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 15 Липня 2018 14:13
Так так це про вас бариги депутати, прокурори, здодії олігархи, начальники департаментів .... про вас лучани.
опа Показати IP 15 Липня 2018 15:33
Що ви переводите стрілки на радянську корупційну систему? Ви ж її з 1992р. вдосконалили до такого рівня, що вона тепер називається НОВА Українська і поєднує в собі всі системи світу які існують(((
Правда Показати IP 15 Липня 2018 15:54
Ніхто не буде тут боротися ні з якою корупцією бо в всіх кругом родичі, хороші знайомі і тому подібне, а проти них ніхто йти не хоче, бо іноді і їм щось дістається. Кругом рука руку миє. Поки не з'явиться хоч якась культура не тільки в сенсі пісень з віршами та вишиванками, нічого не зміниться.
Плюс 100 до Правда Показати IP 15 Липня 2018 17:38
Оппа, про щось здогадуватись стали
Справедливий Показати IP 15 Липня 2018 19:16
Та скільки вже на той Радянський Союз можна все валити? Самі погрузили за 25 років в ла....ні, а шукаєте винуватого Бог знає де.
Бідний держслужбовец Показати IP 15 Липня 2018 21:28
Беру взятки завжди але не більше 100 баксів, а що поробиш сім'ю кормити треба, зп 7 тис грн, комуналка захмарна, в Польщу не хочу, так і живу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus