USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антимонопольний комітет наказав здешевити бензин

6 Жовтня 2011 12:06
Антимонопольний комітет України зобов'язав ПІІ «Лукойл Україна», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Золотий екватор» і ТОВ «Альянс Холдинг» встановити роздрібні ціни на бензин, дизельне пальне та скраплений газ на рівні, який би існував за умов значної конкуренції на ринку.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
Як встановив комітет, протягом вересня на АЗС, що працюють, зокрема, під брендами «Лукойл», «ОККО», WOG відбулося підвищення цін на бензин марки А-95. Ціни зросли на 10-19 копійок за літр і сягнули 10,49-10,60 грн/л.
У той же час, на світовому ринку ціни на сиру нафту, показники Platts та курс євро мали тенденцію до зниження. А курс долара у відношенні до гривні залишався стабільним. За розрахунками АМКУ, за таких умов ціни на бензин в останню декаду вересня не мали перевищувати 10,14-10,25 грн/л.
На 4 жовтня зазначені оператори дещо знизили ціни на бензин та скраплений газ, але не до належного рівня. При тому вартість дизельного пального залишилася без змін. Більше того, ціни на всі види пального цих підприємств на 10-20 коп./л вищі, ніж в операторів з незначною часткою на ринку.

Компанія «Лукойл Україна», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Золотий екватор» і ТОВ «Альянс Холдинг» зобов’язані повідомити АМКУ про результати розгляду рекомендацій в десятиденний термін.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus