USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Атестація прокурорів: майже 30% провалили тест на знання законів

25 Жовтня 2019 13:41
Майже 30% претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора не склали іспит на знання законодавства.

Про це у facebook повідомив член кадрової комісії Олександр Лємєнов, пише Українська правда.

«Сьогодні завершилось тестування на знання законодавства серед претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора. Маємо попередні дані, які ще будемо перераховувати і перевіряти.

За два дні: 1088 прокурорів, з яких проходять далі 774, не склало іспит 197, не з’явилось 117. Відсів становить 29%», - розповів член комісії.

Лємєнов повідомив, що серед тих прокурорів, які не склали іспит поширюють ідею подавати позов про незаконність кадрових комісій і положення про атестацію, бо їм «нічого втрачати».

Він також розказав, що після провалу іспиту деякі прокурори заявляють, що їм не зарахували екзамен, бо прохідний бал був 95, або, що виключався ноутбук, але акт не склали.

Лємєнов наголосив, що більшість кандидатів, які склали іспит, заявляли, що тести прості.

23 жовтня прокурори почали проходити атестацію в рамках реформи. Генеральна прокуратура України (ГПУ) звільнить 218 прокурорів, які не подали заяви про намір пройти атестацію і працювати в нових органах прокуратури.

Під час тестування кандидатам на посади прокурора потрібно за допомогою комп’ютерної техніки дати відповідь на 100 питань за 100 хвилин. За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал. Результат кожного кандидата з’являється на екрані комп’ютера одразу після завершення тесту.

Прокурори, які набрали потрібну кількість балів (прохідний бал – 70) допускаються до наступного етапу атестації – тестування на загальні здібності та навички.

Останній етап проходитиме у формі співбесіди та включатиме в себе виконання ситуаційного завдання.

За задумом реформаторів, працювати в нових органах прокуратури продовжать прокурори, які пройдуть оцінювання за критеріями професійності та доброчесності. Ефективність атестації в рамках реформи прокуратури, ініційованої президентом Володимиром Зеленським і ухваленої парламентом, ставили під сумнів деякі прокурори. Проти ухваленого порядку атестації висловлювався зокрема на той момент керівник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Психопланетарій, Лип Показати IP 25 Жовтня 2019 14:06
30 відсотків діючих прокурорів України влилися в підрозділи прокуратури з колишньої міліції, це ті співробітники ОВС, що не мали особливого бажання працювати та тільки рахувались на своїх попередніх місць служби, а через всілякі "блати" та корупційні зв"язки у правоохонних структурах перейшли на роботу в прокуратуру. Ці люди-ледарі і в прокуратурі себе ні чим не зарекомендували.
Тор Показати IP 25 Жовтня 2019 16:36
Дипломи будуть анульовані? Вищі учбові заклади теж повинні пройти перевірку на те чи вчились прокурори у них. Повинна пройти перевірка всіх справ до яких були причетні липові прокурори. Всі затрати за рахунок маєтків псевдопрокурорів. Пора будувати віп вязницю для прокурорішок. Але найстрашніше що у нас отих тридцять процентів всюди, у прокуратурах, судах, лікарнях, скрізь де сидить чиновник.
скептик Показати IP 25 Жовтня 2019 19:19
вони знають табличку ділення і цього їм достатньо. ще треба суддів перевірити. там картина не краща
Ух ти! Показати IP 25 Жовтня 2019 21:08
А тільки якась резонансна кримінальна подія - так кругом прокуратура вилучила, прокуратура затримала, люди їх вважають гарантією дотримання права, а насправді там третина НУЛЬОВА!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus