USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Гунчик не прийшов на зустріч з атовцями щодо пільгових перевезень

27 Листопада 2017 08:57
Більше півсотні учасників АТО прийшли до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з вимогою навести порядок щодо дотримання пільг на перевезення учасників АТО та сімей загиблих Героїв. Втім, на зустріч з волинянами прийшов профільний заступник.

Нагадаємо, 26 листопада, АТОвці та волонтери провели «роз’яснювальну роботу» з водієм, який висадив з маршрутки 15-річного лучанина, сина загиблого атовця Сергія Гулюка, а 27 листопада прийшли в облдержадміністрацію.

«Ми вчора спілкувалися з водієм, і ситуація виходить патова, адже згідно закону пільги є, але держава не повертає перевізникам кошти, тому вони відмовляються звертати увагу на ці пільги. Ми хочемо, аби влада нарешті нас почула та почала діяти, вирішивши це конфліктне питання», - наголосив учасник АТО Максим.
Втім, Гунчик не вийшов на зустріч, а представляв владу директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка.

«Щодо транспортних перевезень, то у нас є 29 різних категорій пільговиків, 122 перевізника. Відповідно до українського законодавства, автостанція продає квиток за пільговою ціною. Однак, два роки тому Верхована Рада не ухвалила компенсацію для відшкодування перевізникам. Проте перевізники погодилися безплатно возити першу і другу категорію інвалідів та членів сімей загиблих та воїнів АТО – є така джентльменська домовленість. Конфлікт виник тому, що хлопець купив пільговий білет, як із багатодітної сім’ї. А я не можу притягнути до відповідальності перевізника за те, що він не возить по пільгах, яких, фактично, немає. Якщо є якісь ще пропозиції щодо пільгових перевезень – надсилайте в обласну раду», - наголосив посадовець.

Це обурило присутніх, які зауважили, що законодавства потрібно дотримуватися. Та додали, що в Львівській, Івано-Франківській областях це питання вирішено на обласному рівні. Більше того, волонтери додали, що перевізники іноді ведуть себе аморально.

«Варто і перевізників притягувати до відповідальності, адже коли висадили Сергія Гулюка, то автобус був майже пустий, місце було, тут питання моралі. Він тоді купив квиток на наступний рейс і його завезли без проблем. Як так, що одні дотримуються законодавства, а інші ні?» - наголосив координатор проекту «Меценати для солдата» Руслан Теліпський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
789 Показати IP 27 Листопада 2017 09:34
Значить треба офіційно ставити питання про доцільність подальшого перебування на посаді Мирки, який завдяки революції виліз на цю посаду та писати про Гунчика Президенту
Мирка до 789 Показати IP 27 Листопада 2017 12:33
Мирку туди татко пристроїв і тому у вас нічого не вийде!
123 Показати IP 27 Листопада 2017 10:23
Махновщина...
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Листопада 2017 11:17
Пан Гунчик тута непричьом! Тута треба з водіями розмовляти та їх просити шоб возили!
читач до АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Листопада 2017 15:04
То стань водієм і вози безплатно всім і банер повісиш що Гунчик, чи влада не причом. А от якраз винна в першу чергу влада. Компенсацію треба давати за безкоштовне перевезення пільговиків перевізникам і все буде нормально. А якщо не хочете давати то міняйте законодавство що нічого нікому безкоштовного не буде. І всі все зрозуміють. А то як гра в наперстки виходить. Ви возіть бо є в законі така норма, але ми вам нічого не заплатимо хоча також в законі є норма про відшкодування послуг для перевізників.
Я повністю Показати IP 27 Листопада 2017 11:42
підтримую коментар 789 вилізли на владне крісло на крові а зараз винна верховна рада анекдот і стидоття ,а зараз не хоче мирка ніякого піару
Чого? Показати IP 27 Листопада 2017 14:39
Чого вчепилися до Мирки? Він, що має призначити винних? Тоді напевне був би просто " хороший". А може зробіть так , як наш Путін. Царь одним махом скасував всі пільги і проблеми немає. А то тут всі хочуть комунізму. А працювати не думали, чи не виходить!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus