USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Авангард» готується до Міжнародних змагань

4 Серпня 2015 19:00
Уже у вересні на стадіоні «Авангард» планують організувати Міжнародний чемпіонат з легкої атлетики, наразі там тривають ремонтні роботи.

Так, ще на початку літа відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Федерацією легкої атлетики та Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Наслідком підписання такої угоди має стати повноцінна реконструкція стадіону «Авангард» та здобуття сертифікату другої категорії міжнародного класу, що дозволить організовувати і європейські, і світові змагання.

Ремонтні роботи тривають. На доріжки навколо футбольного поля уже нанесли перший шар покриття, ретельно готуються до встановлення обладнання, яке передадуть з Києва: жердини для стрибків, колодки, бар’єри та інший необхідний інвентар.

Аби подивитись, як тривають роботи, й перевірити, чи готовий стадіон до влаштування обладнання, до Луцька завітали головний секретар Федерації легкої атлетики в Україні Михайло Медвідь та міжнародний вимірювач, єдиний спеціаліст в Україні, який перевіряє правильність будування легкоатлетичних арен, майстер спорту Іоланта Хропач. Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці.

«Найголовніше - правильно зробити розмітку для усіх бігових доріжок і секторів, а після цього провести міжнародну сертифікацію, це дасть можливість вносити отримані на цьому стадіоні результати у міжнародну статистику», - зауважила Іоланта.



Михайло Медвідь зазначає, що приємно здивований, що розвитком спорту зацікавились у Луцьку, адже багато років в Україні на цю справу фактично не виділялося коштів.

«Я вже не вперше на цьому стадіоні, приїздив знайомитися з інфраструктурою навесні. Зараз помітно, що відбуваються роботи. Я дійсно радий, що спільними зусиллями Фонду, Федерації та небайдужих людей ми зможемо відродити легкоатлетичний вид спорту. Наразі готуємо до відправки обладнання, без якого неможливо проводити ні тренування, ні змагання. А вже у вересні плануємо привезти у Луцьк змагання міжнародного рівня», - зазначив Медвідь.



Голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк, який сам займається спортом щодня, постійно відстежує процес проведення ремонтних робіт.

«Реконструкція «Авангарду», який отримає сертифікат другої категорії міжнародного класу, дасть нам можливість організовувати міжнародні змагання, фіксувати рекорди України. Усе це - перспективна справа для міста. Аналогів таких спорткомплексів в Україні немає, стадіон у Кіровограді має умовно другу категорію, а на стадіоні «Олімпійський» немає метального сектору. Взагалі, спорт – пріоритетний напрям у діяльності Фонду. До прикладу, ми облаштовуємо футбольні поля у школах, майданчики для занять спортом, аби діти та молодь розуміли, що вони можуть піти пограти у футбол, потренуватися, а не займатись непотрібними речами», - зазначив Олександр.





Варто зауважити, що для того, аби стадіон «Авангард» отримав сертифікат відповідної категорії, у місті має бути облаштований ще один спорткомплекс, спеціально для тренувань. Тому наразі триває і реконструкція спорткомплексу СНУ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
папір Показати IP 4 Серпня 2015 23:35
Іоланта,Саша,Медвідь і.т.д туалет побудували на стадіоні чи ні ?Ну якіж там можуть бути європейськи змагання?
директор міста Показати IP 5 Серпня 2015 06:41
Дякуємо Палиці за щасливе дитинство
Анонім до директор міста Показати IP 5 Серпня 2015 07:13
так, саме Палиці, а не директору (меру) міста
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2015 08:49
Масштаби будівництва вражають
Футболоман Показати IP 5 Серпня 2015 11:18
Трибуни ганебнi. Мусово пiдняти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus