USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Австрійці готові вкласти у луцький аеропорт 100-500 мільйонів євро?

12 Червня 2009 15:00
Обсяг коштів, які можуть бути інвестовані у луцький аеропорт та потрібну інфраструктуру, коливається в рамках 100-500 мільйонів євро. Про це під час наради у Львівській ОДА сьогодні, 11 червня, розповів заступник волинського губернатора Василь Байцим, – інформують «Волинські Новини».
 
Власне, пан Байцим узяв участь у нараді щодо підготовки ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» до Євро-2012. Голова Львівської ОДА Микола Кміть зазначив: «Від того, як триватиме підготовка резервних аеропортів у Луцьку, Івано-Франківську та Жешуві (Польща), залежить оцінка підготовки до Євро-2012 загалом. Краще, щоб двома запасними аеропортами, які визначить УЄФА, були два українські летовища, адже це розвиток інфраструктури. Треба працювати на Україну. Тут усе залежить від місцевої влади і Мінтрансу. Ми будемо підтримувати ці два українські міста».
 
 
Як розповів присутній на нараді заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим, уже є потрібна документація та погодження на використання злітно-посадкової смуги військового Луцького аеродрому під цивільні потреби.
 
«Австрійський інвестор готовий надати фінансування, зараз з ним тривають переговори. Інвестор зацікавлений у підготовці Луцького аеропорту, але хоче отримати державні гарантії, гарантії уряду про те, що кошти, які надасть інвестор, буде використано саме на аеропорт. Такі гарантії інвестор вимагає через економічну та політичну ситуацію в Україні», - зазначив Василь Байцим.
 
Він зауважив, що інвестор також готовий порадити Луцьку фахівців для проектних робіт, а також з інфраструктурою та під’їзною дорогою до летовища. За словами Василя Байцима, йшлося про інвестиції обсягом від 100 до 500 мільйонів євро.
 
Як зазначив Микола Кміть, УЄФА чекає на підтвердження до 31 липня від українських міст про те, що їхні аеропорти будуть готові до чемпіонату вчасно. «Львів вже це проходив», - додав Кміть, повідомляє zaxid.net.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 12 Червня 2009 15:07
Не вірю, що є люди (нації), які готові отак просто взяти і дати такі бабки. Не вірю. А якщо і дадуть, то що ми їм за це дамо? Просто так не буває! Значить будемо чекати на новий австрійський завод на теренах Луцька! Точно! Віддамо землю на вічне використання!
Місько Показати IP 12 Червня 2009 15:55
...і дуже добре буде, якщо таки віддамо. Новий завод; нові робочі місця; збільшення населення за рахунок міграцій; розвиток інфраструктури; ????; PROFIT!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus