USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Авто під снігом та гігантські бурульки: як виглядають квартали Луцька після нічної хурделиці. Фоторепортаж

12 Лютого 2021 16:23
У ніч на 12 лютого у Луцьку знову вхурделило. Під метровим шаром снігу опинилися автомобілі, дитячі майданчики та тротуар. І хоча зимова казка справді викликає захоплення, волиняни нарікають: від такої небачено холодної і сніжної зими – чимало клопотів.

Із самого ранку найбільш активні містяни взялися за лопати, аби розчистити дорогу для власного автотранспорту.
Помітно, що в окремих дворах у районі 33-го кварталу звечора працював грейдер або «бобкат». Не обійшлося і без докладання зусиль самими мешканцями багатоквартирних будинків. А сніг же потрібно десь складати? Саме тому в дворах виросли снігові міні-вершини.
На одному із дитячих майданчиків, що на проспекті Соборності, від дитячого дерев’яного «боліду» видніється лише кермо. Решта «транспортного засобу» – під снігом.
Та що там дитяча забавка! Автомобілі, які не покидали місця стоянки протягом декількох діб, повністю заховані під сніговим шаром. Думаєте, це гірка накиданого снігу? А ось і ні! Це автівка неподалік залізничного вокзалу у Луцьку.
На дахах будинків та магазинів з’явилися величезні бурульки.
У центрі міста їх разом зі снігом збивають із покрівлі вручну.
З 9:00 години ранку на залізничному вокзалі у Луцьку дещо оживився рух. За ніч добряче намело!
Із району вокзалу прямуємо до оглядового майданчика на вулиці Львівській, аби оцінити панораму засніженого Луцька. Сонце заховалося за хмарами, тож перед нами постала картинка у сірих тонах.
А хто це тут у сніговому тунелі?
У районі ЛПЗ неподалік від «Кромбергу» – величезні кучугури снігу обабіч проїжджої частини, хоча, вартує додати, що центральні дороги міста розчищені. Знак «пішохідний перехід» майже повністю заховався під білою шапкою.
Та що там знак! За кучугурами навіть від великогабаритних вантажівок видніються лише «маківки».
Комусь добряче припорошило мікроавтобуса.
Що це? У районі старого міста – нові сніжні скульптури. Чи може гірки для дітей? Ні… Це також автомобілі. Ідентифікувати їх можливо лише за «вушками», що стирчать з-під білої ковдри – дзеркалами заднього виду.
Скульптурам левів, вочевидь, не гаряче, тому вони – у снігових шапках.
Добряче вхурделило й біля Луцького Замку. На території активно працює спецтехніка.
Ялинки – під сніговою шубою.
Їдемо далі… У районі Центрального ринку – снігова гірка на рівні з торговими ятками.
А це – центр міста.
Перебуваючи за кермом у час негоди потрібно бути особливо уважними. Як бачимо, на Театральному майдані горе-водій заїхав автомобілем прямо у фонтан та пошкодив лавку амфітеатру.
Так, під час фотозйомки цього репортажу наш автомобіль тричі застрягав у снігу – утім, потрібно визнати, щоразу на допомогу приходили небайдужі лучани. Ще чотири рази ми допомагали «випихати» із заметів інші транспортні засоби.

Інформаційне агентство Волинські Новини наголошує, що у природи – немає поганої погоди. А взаємодопомога – важлива справа під час погодних вибриків. І не лише для автомобілістів, а й для пішоходів. Адже, здавалося б, прості речі піднімають настрій, а також рятують здоров'я, нерви, а іноді й життя.

Вікторія СЕМЕНЮК, фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 12 Лютого 2021 16:53
Бідні тваринки в таку погоду...
Кіт Какашко Показати IP 12 Лютого 2021 18:17
а де всі коти поділи?
Таке життя! Показати IP 12 Лютого 2021 22:17
Поетів зима вдохновляє на вірші, а комунальників - на матюки !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus