USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Автор відео про анексію Буковини звернувся до румунської влади через погрози

5 Червня 2019 19:25
Засновник Youtube-каналу 30192, на якому з’явилось скандальне відео з начебто захопленням Румунією території Буковини та частини Одещини, звернувся до румунської влади через погрози.

Про це повідомляє Громадське.

Як зауважив автор ролику у коментарі Громадському, після скликання військовим прокурором України Анатолієм Матіосом наради керівників Міністерства закордонних справ, Генерального штабу Збройних сил, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Служби безпеки й Служби зовнішньої розвідки, невідомий почав погрожувати чоловікові отруєнням.

«Я відправив звернення до румунської влади. Маю сказати, що ситуація, ймовірно, погіршиться, якщо ця непрофесійна поведінка триватиме. Минулої ночі людина, яка говорить українською, зв’язалася зі мною, погрожуючи отруїти мене для відео. Якщо офіційні особи не вирішать це питання у вашій країні (Україні – ред.), мені доведеться звернутися до мого уряду за захистом і вимагати компенсації від пана Матіоса, який поставив мене у центр уваги без вагомої причини», — розповів автор.

Скандальне відео, у якому Румунія начебто захоплює території Буковини та частини Одещини після початку широкомасштабної війни Росії проти України, з’явилося на Youtube-каналі «30192» 26 травня 2019 року. Ролик супроводжується дописом, що це є «альтернативною історією війни ... Це відео Прологу для майбутньої електронної книги, яку я пишу».

«Мені подобається створювати контент «альтернативної історії» для Youtube. Є багато інших відео на Youtube про Україну, навіть про україно-румунську війну. При цьому вони навіть не мають опису, як у мене. Але я не міг подумати, що якийсь чиновник в Україні сприйме це так серйозно. І не прочитає хоча б опис відео», — заявив автор Громадському.

Водночас, він розповів, що написав Матіосу щодо цієї ситуації, але прокурор «не прочитав повідомлення і не відповів».

«Стаття 10 Європейської конвенції про права людини (Свобода вираження поглядів – ред.) дає мені право публікувати цей матеріал без будь-якого втручання з боку органів державної влади і незалежно від кордонів! І ми зробимо це більш масштабним публічним видовищем, ніж воно є зараз!» — зазначив автор.

Нагадаємо, 2 червня Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що збере нараду керівників Міністерства закордонних справ, Генерального штабу Збройних сил, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Служби безпеки і Служби зовнішньої розвідки через відео, у якому Румунія начебто захоплює території Буковини.

3 червня засновник Youtube-каналу, на якому з’явилось скандальний ролик, записав нове послання для головного військового прокурора України Анатолія Матіоса і подякував тому за піар, попросивши ставитись до всього, як до жарту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хохо Показати IP 6 Червня 2019 07:29
на ато його. щоб не було альтернативно а відчув реально. може захолення поміняє. про квіточки знімати ьуде. переоцінить...
123 Показати IP 7 Червня 2019 08:20
По ср*ці надавати треба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus