USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Банки хочуть списати старі кредити мешканцям Донбасу

11 Жовтня 2016 08:30
Проблемні позичальники із зони АТО та анексованого Криму позбудуться старих боргів. Банки вирішили їх просто списати.

Про це інформує Вusinessua, - новину повідомляє «Преса України».

Банки попросили внести певні зміни до Податкового кодексу, для того, щоб процедура списання була спрощена. Такі зміни дадуть змогу розформувати частину резервів і не потрапляти під податковий прес. А у Мінфіні лише пообіцяли посприяти у вирішенні даного питання. Адже діючі критерії безнадійної заборгованості, які прописані у Податковому кодексі, надто жорстокі.

Через таку ситуацію банки дуже довго не мають змоги очистити баланси від негативно класифікованих активів. А така ситуація погіршує якість кредитних портфелів. Потім банкам доводиться платити податки на операції, за якими вони понесли збитки.

Тому запропонували прописати додатковий критерій визнання заборгованості безнадійною. Такою визнаватимуть суму – борг за кредитом, також і відсотки, за якими прострочення погашення боргу перевищує 360 днів.

«Це дасть можливість списати проблемні кредити, не сплачуючи податків. Зараз банки не можуть навіть поїхати в ці зони, щоб зробити інвентаризацію боргів», – розповів виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.

Раніше розповідалось, як росіяни беруть кредити для погашення попередніх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
444 Показати IP 11 Жовтня 2016 09:31
і все це повісити на мешканців україни. Україна поставляє лугандонії газ тепло , воду, електроенергію а платить за все це народ україни
Джулія Показати IP 11 Жовтня 2016 14:03
Подібні новини просто "спонукають" сумлінно повертати кредити банкам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus