USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Баталії навколо землі військового містечка – голова Волиньради звинувачує мерію в дерибані? ОНОВЛЕНО

15 Травня 2009 14:31
Сесія Волинської обласної ради 15 травня не підтримала депутатський запит Ігоря Гузя стосовно проблеми землі, де зараз розташований Луцький прикордонний загін. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Представник фракції «Наша Україна» Ігор Гузь звернувся до прокурора Волинської області Андрія Гіля та голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка. Пан Гузь зазначив, що під час попередньої сесії облради 13 березня депутати більшістю підтримали звернення до Прем’єр-міністра «Про вирішення питання по Волинському обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою». 
 
Проте, як розповів Ігор Гузь, майже через місяць, коли звернення уже потрапило до адресатів, Анатолій Грицюк направив лист голові Державної прикордонної служби Миколі Литвину. У цьому документі керівник облради вказав, що відповідне звернення депутатів є передчасним.
 
Депутат Ігор Гузь закликав волинського прокурора Андрія Гіля дати правову оцінку вказаним діям пана Грицюка. Сам Ігор Гузь вважає, що Анатолій Грицюк перевищив службові обов\'язки і порушив законодавство.
 
Пан Грицюк зазначив, що назвав звернення передчасним через те, що у ньому вказали, що прикордонники нераціонально використовують будівлі. Крім того, «є інформація, що мерія міста незаконно продала один гектар землі на території прикордонного містечка». За словами Анатолія Грицюка, в Луцьку замість вирішувати проблеми хочуть «додерибанити» те, що залишилось. 
 
Лише 31 депутат проголосував за запит пана Гузя, а тому рішення не прийнято.
 
Пізніше перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська заперечила, що влада обласного центру займається «дерибаном». Анатолій Грицюк натомість уточнив, що він говорив за продаж землі підприємству «Скорпіон-Сервіс» і у нього є відповідна довідка.
 
Довідково:
 

Питання про зміну цільового призначення частини земельної ділянки Луцьким прикордонним загоном для будівництва та обслуговування житлового кварталу на вулиці Стрілецькій, 6 підтримали лише з третього разу під час позачергової сесії Луцької міської ради 13 травня.
У зверненні йшлося про зміну цільового призначення земельної ділянки площею 3,9 гектарів земель оборони на землі для потреб освіти та передачу будівлі №5 військового містечка № 1 в м. Луцьку до сфери управління Волинської обласної державної адміністрації. 
 
За позитивне вирішення питання агітували начальник Луцького прикордонного загону Володимир Бондар, Луцький міський голова Богдан Шиба та його перший заступник Лариса Соколовська. Проти рішення, яке пропонувалось виступали депутати Вадим Вітинський, Руслан Вайман і Микола Нікітюк. Мотивація противників – на частину земельної ділянки, цільове призначення якої хотіли змінити, претендує Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.
 
Врешті, після численних дискусій Богдан Шиба поставив питання на голосування. «За» – 21. «Проти» – 1. «Утрималось» – 4. Не голосували – 4. Рішення не прийняте.
 
Не підтримали проект рішення і з другого разу, адже за нього проголосували лише 22 депутати.
 
Луцький градоначальник знову поставив питання на голосування. На цей раз «за» висловилися 26 обранців і рішення прийняте. Таким чином земельна ділянка на вулиці Стрілецькій площею 5,22 гектара змінює цільове призначення для будівництва та обслуговування житлового кварталу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus