USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Батьків 6 дітей у Луцьку покарали за примушування до жебрацтва

19 Вересня 2013 10:13
Луцьк втомився від «професійних» жебраків, серед яких найбільше – приїжджих. Міліція обласного центру проводить спеціальні рейди, спрямовані на недопущення бездоглядності та жебракування дітей. Так звані жебраки «працюють» всюди: біля церков, магазинів та кав’ярень, на автостанціях і просто на вулиці.

Луцькі правоохоронці проводять рейди та перевірки ринків, автостанцій, залізничного вокзалу, інших можливих місць появи осіб, які використовують малолітніх дітей для заняття жебрацтвом. А відтак за жебрацтво на території обласного центру затримали 6 неповнолітніх дітей віком від 10-ти до 16-ти років, яких відповідно відправили в дитячий притулок, що у місті Рожище. Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Батьків вказаних неповнолітніх притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазвичай до обласного центру жебракувати приїздять із інших населених пунктів. Багато хто з дітей не зізнається, що збирати милостиню їх примушують батьки. Трапляється і навпаки: батьки самі не знають, чим займаються їхні діти.

Питання запобігання бездоглядності, безпритульності, бродяжництва та жебрацтва в дитячому середовищі перебуває на особливому контролі у керівництва управління, тому в подальшому планується щодекадно проводити спільні рейди зі службою у справах дітей Луцької міської ради з метою виявлення та попередження бродяжництва та жебракування серед дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus