USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Батько луцького атовця кинув сім’ю, а після смерті сина вирішив збагатитися

17 Лютого 2018 07:00
Лучанин Віталій Махновець загинув під Волновахою, а його батько, який покинув сім’ю, був дебоширом та не цікавився життям сина, отримав від держави грошову компенсацію. Мати загиблого Марія Махновець не один рік намагалася добитися справедливості, коли нарешті виконком Луцької міської ради прийняв рішення позбавити чоловіка пільги, на яку він не має права.

Зі слів Марії Юріївни, усі її зусилля спрямовані на те, аби відновити справедливість, адже чоловік ніколи не цікавився життям дітей, а після смерті дитини захотів збагатитися.
ВИХОВУВАЛА САМА, А БАТЬКО НАВІТЬ НЕ ЗНАВ, ДЕ ВЧИТЬСЯ СИН

«Я одна виховувала двох дітей, з чоловіком жила окремо з 1994 року. Він пиячив, дебоширив, руку на мене піднімав, приводив додому алкоголіків й до ночі влаштовував гуляння. Діти ходили в школу, були ще малі і на все це дивилися. Мені важко було в 90-х роках, треба було дітей ставити на ноги, годувати, одягати, я на дві роботи ходила, а він і копійки не давав. Дуже тяжко було, тому подала на аліменти, але він їх не платив.

А раз було на кухні накинувся на мене з ножем і хотів зарізати. На щастя, у той момент син почув шум, забіг та врятував мене. Потім приходив із ножем до мене у спальню і казав, щоб подала на розлучення. Звісно я це зробила, мені навіть легше стало, як він від нас виїхав у іншу квартиру», - розповідає пані Марія.
Жінка каже, що син був дуже старанним.

«Закінчивши 9 класів у 17 школі, Віталій пішов в училище №6 на телемайстра, добре вчився, отримав червоний диплом. Далі у 1999 році пішов одразу в армію, я вже сама диплом забирала. Служив у ракетних військах півтора року. Така добра дитина була…. Вам не передати, і справедливий, чесний був. А коли прийшла повістка про мобілізацію, то казав: «Треба, то піду, а хто ж, як не я…», - пригадує мати слова сина.
Марія Махновець каже, що батько таки об’явився, однак лише тоді, коли сина не стало.

«Як трапилася біда, то він одразу побіг, щоб йому гроші дали. А це 300 тисяч гривень. Я казала, щоб не давали йому, бо сина не виховував, ходила у військкомат, а там навіть документів не хотіли приймати. Тому мусила висилати поштою. Але мені відмовили. Я думаю, що він поділився у військкоматі грошима, тому й мою заяву не хотіли приймати», - розповідає жінка.
Тому пішла шукати справедливість в суд.

СУД КАЖЕ, ЩО ДОКАЗІВ НЕМАЄ

У суді пані Марія представила документи з управління юстиції, де вказано, що батько не сплачував аліменти: «Марія Юріївна дійсно не отримувала аліменти на утримання дітей згідно з рішенням суду».
«У 1997 його посадили, бо не сплачував аліменти. Коли він вийшов, то мене побив: зламав ніс, я мала струс мозку. Його знову посадили. Я казала, щоб сусідів попитали, яким він «батьком» був. Коли мав другу жінку, то вони усиновили дітей, щоб мати гроші за них від держави, але так пиячили, що торік відбувся суд і їх позбавили батьківства, дитину відправили в інтернат у Рожище»,- каже жінка та показує документи про судимість чоловіка.
«На суді він плутався, якого син року народження, яку школу закінчив, де далі навчався. То який це батько?!» - наголошує Марія Махновець.

Жінка дала на розгляд суду документ із управління освіти Луцької міської ради, де вказано, що вихованням та матеріальним забезпеченням учня займалася лише мати: «Іван Махновець не брав участь у вихованні сина, не відвідував батьківських зборів, не відповідав на дзвінки класного керівника, не цікавився успішністю сина. Дитина зазнавала моральної травми та психологічного тиску зі сторони батька, адже той приходив у нетверезому стані та бив маму».
У довідці з технікуму теж вказано, що батько не цікавився життям сина: «За період перебування студента в навчальному закладі, всі питання стосовно навчання, виховання і матеріального забезпечення сина вирішувала мама. Віталій неодноразово стверджував, що батько не цікавиться ним і не надає жодної фінансової підтримки».
«Після цих фактів Луцький міськрайонний і Волинський апеляційний суди мені відмовили, мовляв, я не маю доказів. Проте до матері дослухалися у Комунарському суді Запоріжжя. Тоді заслухали свідчення родичів, сусідів, друзів і це врахували як вагомі підстави, щоб позбавити батька грошової виплати. Нам присилали звідти документи по рішенню суду, де було написано: «Обов’язок батьків не лише народити дитину, але й виховати».

Виходить, що в Запоріжжі один закон, а на Волині інший?! Чи просто з ними теж поділилися грошима, якщо таке несправедливе рішення ухвалюють», - каже мати загиблого хлопця.
СИН КАЗАВ, ЩО БАТЬКА В НЬОГО НЕМАЄ

«Чоловік взагалі сином не цікавився, він навіть не знав, коли Віталіка мобілізували. Він і не знав, коли в сина день народження. Коли син був в АТО, то в рапорті написав, що в нього немає батька.

Ваня ні на 9 днів, ні на 40 днів, ні на рік не ходив в церкву, на кладовище. Тому я і суджуся з ним, не заради грошей, а заради справедливості. Мені його гроші не треба, краще вони б пішли на лікування воїнів АТО», - наголошує жінка.
ЛУЦЬКА МІСЬКРАДА ВІДНОВЛЮЄ СПРАВЕДЛИВІСТЬ

Цього року Марія Махновець звернулася і в Луцьку міську раду, аби позбавити колишнього чоловіка пільг на комунальні послуги.
«До нас звернулася мати загиблого під час участі в АТО Віталія Махновця щодо позбавлення права на пільги батька Івана Махновця. Це пов’язано з тим, що чоловік не займався вихованням сина, ухилявся від батьківського обов’язку щодо його утримання – не сплачував аліменти, про що свідчить вирок суду від 1997 року.

Скасування пільг цій особі вже ухвалено рішенням виконкому, де чітко прописано, що члени сімей загиблих мають право на пільги, але особи, які ухилялися від обов’язку щодо утримання дітей, якщо ця обставина доведена судом, повністю позбавляються пільг.

Позбавлення пільг безпосередньо стосується Івана Махновця», - розповідає директор департаменту соціальної політики Луцькради Вікторія Майборода.

Іван Махновець на фото праворуч:


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
хехъ Показати IP 17 Лютого 2018 07:44
зачем чужое исподнее - тащить на всеобщие сплетни? Позор.
Анонім до хехъ Показати IP 17 Лютого 2018 11:44
Ватан, "ісподнєє" знаходиться в Кацапії. Там зараз "абсірійськім фаршем" зайняті, тобі б скрєпні гроби найманців коментувати, а не видачу геройської допомоги непридатним алкашам
Шановні журналісти Показати IP 17 Лютого 2018 07:47
Коли ви будете писати шось добре .позитивне,прогресивне.По поводу загибелі під Волновахою то винуваті притягнуті до відповідальності.
Петро до Шановні журналісти Показати IP 17 Лютого 2018 11:36
Хто саме "притягнутий", зможете відповісти? (чи це тільки 'пердь"¿) Може "притягнули до відповідальності" вітю катафалка, чи ПОПу офшорно-мальдівського з гарантованим розтрельним коридором виходу з Дебальцево, коли був зайнятий сліпотрастом в Англії?
лучанин Показати IP 17 Лютого 2018 08:20
Адвокат Стецюк тобі не стидно захищати негідника, але де в адвокатів совість
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 17 Лютого 2018 09:52
Правильно зробили "ВН", що розповіли цю шокуючу, але правдиву історію. Ви справжні журналісти ! Хто як не ми?
Андрій Показати IP 17 Лютого 2018 09:57
Дійсно, виникають питання до суддів Луцького міжрайонного суду,чим вони керувалися приймаючи таке рішення?Чи понесуть відповідальність за прийняття такого рішення?Я думаю,що доречно було б опублікувати прізвища суддів які прийняли дане рішення.Країна повинна знати своїх "героїв".
Анонім до Андрій Показати IP 17 Лютого 2018 11:39
Кірєєви у вигнанні.. ("судова рехформа"!),. Щось нагадує суд над відпущений трухою.. Країна де відсутнє правосуддя.
10 Показати IP 17 Лютого 2018 10:24
Уклін Вам МАРІЄ за Вашого сина. та ВІЧНА йому ПАМ"ЯТЬ...
Ольга Показати IP 17 Лютого 2018 10:39
Молодець мати! Ось яскравий доказ що навіть у нашій державі торжествує закон! І скільки таких прикладів,- АТОшники воюють, а на них наживаються за рахунок бюджету і нас з вами?!
111 Показати IP 17 Лютого 2018 11:09
Матері здоров"я і сил витримати це все,а таких батьків треба в АТО,щоб побачили як там їх діти!Низький уклін вам за сина,пані Маріє!!!!
Юрист Показати IP 17 Лютого 2018 11:31
При чому тут адвокат? Це його робота, надавати юридичну допомогу клієнту. Чи у нас не всі мають право на юридичну допомогу? Чи є якісь відбір? У нас по Конституції всі рівні! І нема чого на судів гнати. Мабуть в суді належних та допустимих доказів не надали?! А ємоції до справи не причипишь. Треба було ще тоді позбавити батька батьківських прав, тоді він і права би на гроші не мав. А так бачу на фото ще є дочка,- дивіться щоб хитрий батько не подав на неї після її повноліття і позову про його утримання аліментами. Таке теж Сімейним кодексом передбачено. І суди теж будуть виновати!? Люди добрі, нема вже Радянського Союзу, читайте хоть трохи закони!
Петро до Юрист Показати IP 17 Лютого 2018 12:12
Спираючись на Конституцію України ви, як юрист, зможете відповісти яка з статей основного Закону виконується в Україні?
Анонім до Юрист Показати IP 17 Лютого 2018 16:59
Ворон воронові очі не виклює - це перше. а друге - батько на дочку аліментів не платив, то чому дочка має батькові платити?
я Показати IP 17 Лютого 2018 11:54
Як людині,яка була позбавлена батьківських прав,сиділа за несплату аліментів в тюрмі,має поважний вік і зловживає алкоголем дали на виховання дитину з дитбудинку?куди дивилися ті,хто має "відсіювати" бажаючих всиновити дитину?мамі ж загиблого хлопця я бажаю терпіння! Ви дуже мужня жінка!І правда на вашій стороні.
Калуш Показати IP 17 Лютого 2018 16:21
Я думаю не все так однозначно як тут написали,питання,чому жінуа не розлучилась з ним давно,а діти мали дивитись на ці сімейні драми,тут вже вони двоє винні,оь бачте,а пвднесено так,що це тільки він винен,і невже їй стало лекше коли він сів у тюрму за несплаьу аліментів?,дуже шкода що сталася така історія,але люди,аналізуйте трошки і своїм розумом ситуацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus