USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Батьки школярів самі обиратимуть форму навчання, – Шкарлет

6 Серпня 2022 07:31
Право вибору форми навчання дітей із 1 вересня залишиться за батьками.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет, повідомляє Слово і Діло.

«Право вибору форми навчання буде за батьками. Адміністрація школи створить умови для очного та дистанційного навчання, а також працює над форматом змішаного навчання», – заявив Шкарлет.

Читати ще: Навчання під час війни: чого очікувати школярам і їхнім батькам

«Одні хочуть скорішого повернення дітей до традиційного навчання, взаємодії з вчителями та спілкування з однолітками, адже соціалізація – важливий елемент для розвитку. Інші батьки задоволені створеними умовами в захисній споруді школи, однак їхні серця стискаються від думки, що вони не будуть поруч зі своєю дитиною в разі повітряної тривоги», – наголосив міністр.

Читати ще: Місцева влада має до вересня завершити підготовку шкіл для навчання офлайн, – Шмигаль

Як ми писали, за оцінкою Міністерства внутрішніх справ, до 30% шкіл в Україні готові до початку нового навчального року в офлайн-режимі з точки зору безпеки та наявності укриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Зіновій Показати IP 6 Серпня 2022 09:25
Навіщо в Україні міністр освіти, якщо він боїться взяти на себе відповідальність і прийняти рішення? Хватить сцяти! В країні війна! Бо, якщо щось трапиться в якійсь школі влада заявить, що це батьки винні. А вони ні до чого. Сцмкуни
Анонім Показати IP 6 Серпня 2022 10:09
Хай роз'яснить- вчитель зі школи буде паралельно вести уроки дистанційно і очно?Хто буде вести дистанційні уроки? Ще зі школи до мене ніхто не дзвонив і не цікавився чи хочу я відправляти свою дитину на очне навчання. Мене особисто більше цікавить дистанційне навчання, зі своєї дитини живу мішень робити не збираюся, хай чинуші з Києва покажуть приклад : заберуть своїх дітей з Європи і відправлять в наші школи, з них й до війни тут мало хто вчився.
Мама Показати IP 6 Серпня 2022 13:29
А чого не пишуть про третю категорію батьків- які незадоволені так званими бомбосховищами. Бо скільки б їх не готували ті сирі звичайні підвали, від того справжніми бомбосховищами вони не стануть. Це братські могили , не дай Бог як впаде багатотонна ракета чи бомба. Хіба ті школи в яких вчаться наші діти будувались з вимогами щодо бомбосховищ?! Як наприклад , в Ізраїлі?! А тому яке офлайн навчання, коли не завжди і тривога спрацьовує, нема безпечного місця та регіону поки не скінчиться війна.
Зіновій Показати IP 10 Серпня 2022 11:04
Шановні лучани і всі хто читає. Про яке шкільне бомбосховище ми говоримо? Це, в кращому випадку, ЗВИЧАЙНИЙ підвал. Це лишній поверх, тільки під землю. Звичайне перекриття. Не підсилене! Якщо зверху почне валитися, де гарантія, що звичайна плита не трісьне над головами дітей???? Наступне питання. Там буде вода? Свіже повітря? Місця для сидіння ВСІХ дітей? Місця для лежачих? Декілька виходів? ДУМАЮ, НІЧОГО ТАМ НЕ БУДЕ У ЗВИЧАЙНОМУ ПІДВАЛІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus