USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Безкоштовні квитки музею українського війська будуть шпаргалкою для волинських школярів?

25 Листопада 2008 17:04
Сьогодні, 25 листопада, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулася презентація Програми «Видатні військові постаті в історії Волині», – інформує репортер «Волинських Новин».
Під час презентації, на яку запросили й учнів п’ятого класу школи №5 та школи №9 міста Луцька, начальник Центрального музею Збройних Сил України полковник Віктор Карпов урочисто відкрив кіоск із продукцією очолюваного ним закладу, зокрема військово-історичним альманахом, науково-методичним збірником «Військовий музей», науковими виданнями з військово-історичної тематики та іншими рекламно-інформаційними матеріалами.
За словами пана Карпова, Програмою заплановано випуск інформаційних квитків на три роки за такою тематикою: визначні події, військова техніка, вогнепальна стрілецька зброя з фондів музею, Україна в роки Першої та Другої Світових воєн.
Начальник Центрального музею Збройних Сил України також презентував перший безкоштовний квиток для входу в музей: кольоровий, на глянцевому папері та досить незвичного великого формату. Найпершою такий квиток отримала учениця 5 класу школи №5 Аня Гусєва – однокласники визначили її найкращою ученицею.
Однак, як зазначив пан Карпов, «він призначений не тільки для відвідування музею – це своєрідна шпаргалка та допомога вчителям, адже тут (у першому квитку розповідається про Володимира Великого – «ВН») упродовж року містиметься інформація про українських князів, гетьманів та полководців. У інших квитках ми розповідатимемо про зброю, битви та інші важливі військові події в історії України та Волині».
«Програма «Видатні військові постаті в історії Волині» розкриватиме нові підходи до військово-патріотичного виховання молоді музейними засобами і передбачає проведення просвітницької військово-історичної роботи з населенням краю», – розповів пан Карпов.
Довідково:
30 жовтня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулася презентація ескізного проекту розвитку музею, яку провів начальник Центрального музею Збройних Сил України полковник Віктор Карпов.
Центральний музей Збройних Сил України пропонував проект, який передбачає створення тематичної експозиції та експозиції військової техніки й озброєння, сучасної виставкової зали та ремонт приміщень. Експозиція військової історії створюватиметься з використанням сучасних технологій.
За словами Віктора Карпова, у музеї виставлятиметься експонат, а вся інформація про нього вміщуватиметься поряд в електронному вигляді. На вулиці Шопена у Луцьку передбачається облаштування приміщення для адміністрації музею, його науковців та створення військово-історичної бібліотеки оснащеної комп’ютерами з доступом до Інтернету.
Як зазначив пан Карпов, проект втілять у реальність за 3-5 років з допомогою коштів Міністерства оборони України. «Відвідування музею для всіх буде безкоштовним», – наголосив полковник.
Однак слухачі презентації зауважили, що реалізувати такий проект на нинішній території музею (а це 1 гектар), найочевидніше, буде неможливим. «Якщо міська влада запропонує іншу землю – відмовлятися не будемо. Та поки що таких пропозицій не надходило, тому будемо працювати з тим, що є», – відповів на це полковник Віктор Карпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus