USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Бібліотеку профспілок у Луцьку хочуть продати за копійки

12 Квітня 2017 11:44
Приміщення бібліотеки профспілок на проспекті Молоді можуть «роздерибанити», стверджує депутат облради.

Про це йшлося під час 13-ї сесії облради 12 квітня.

Депутат Святослав Кравчук зазначив, що робив запит щодо речей, які діються в обласній федерації профспілок, а саме профспілкової бібліотеки на проспекті Молоді, 4 у Луцьку. Постановою Федерації профспілок України фонди бібліотеки передали навчально-методичному центру федерації профспілок Волині. Саме приміщення, зі слів депутата, з мовчазної згоди обласних очільників профспілок готують до продажу.

Як повідомлялося, приміщення бібліотеки, площею 1100 квадратних метрів, та 75 тисяч екземплярів книг книжкового фонду має піти з молотка.

Депутат зазначив, що у Києві вже є охочі придбати приміщення за копійки. Після звернення до прокуратури та органів державної влади, керівник профспілкового органу повідомила, що федерація є громадською організацією та сама розпоряджається майном. Святослав Кравчук розповів, що федерація готує до приватизації також навчально-методичний центр профспілок, тому що мала бажання побудувати поблизу обласних курсів профспілок будинок.

Він наголосив, що приміщення будували за централізовані кошти, тож вони повинні були б перейти у державну власність, а не бути проданими, щоб роздерибанити кошти. З його слів, профспілки наразі займаються поділом майна, яке залишилося, тож він просив прокуратуру взяти на контроль це питання. Депутат зазначив, що, потрапивши в руки бізнесменів, у приміщенні діятиме точно не бібліотека, тож буде соромно, коли меморіальна табличка на честь профспілкового діяча Івана Фуріва висітиме на приміщенні, наприклад, ресторану.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІБЛІОТЕКУ ПРОФСПІЛОК У ЛУЦЬКУ ХОЧУТЬ ПЕРЕТВОРИТИ НА КОМЕРЦІЙНИЙ ОБ’ЄКТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Григорій Показати IP 12 Квітня 2017 13:48
Вірю! Кравчук знає толк, розуміється. Сам продав половину комунальної власності (садочки, магазини і т.п.)
Виборець Показати IP 12 Квітня 2017 15:34
Нехай п.....вже цей "депутат" на пенсію,поки ще не в...,....Обранець....Ніяк не наж......
Луцьк Показати IP 12 Квітня 2017 22:51
Місто не потребує такої кількості пустих бібліотек

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus