USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Біля Луцька відкриють меморіальну дошку академіку української картоплі

15 Вересня 2021 21:31
У Рокинях хочуть встановити меморіальну дошку вченому-картопляру, який протягом 1974-1981 років очолював Волинську державну сільськогосподарську дослідну станцію Інституту картоплярства.

Про це йшлося 15 вересня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення Про встановлення меморіальної дошки Теслюку Петру Сергійовичу.

Як стало відомо, до Луцької міської ради надійшло звернення Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України про встановлення меморіальної дошки вченому-картопляру Теслюку Петру Сергійовичу.

Виконком дозволив встановити за власні кошти меморіальну дошку вченому-картопляру на стіні будівлі адміністративного корпусу на вулиці Шкільній, 2 у селищі Рокині Луцького району за умови погодження з її власником.

Довідково

Теслюк Петро Сергійович, кандидат сільськогосподарських наук,зробив особливий внесок у розвиток творчої і виробничої діяльності дослідної станції, де із січня 1974 року до травня 1981 року займав пост директора. Це був обдарований талантом вчений, ініціативний та енергійний керівник, який залишив глибокий слід не тільки в історії дослідної станції та Рокинівського агромістечка, а й Волинського краю в цілому.

Читати ще: Волинь і Україна втратила академіка української картоплі Петра Теслюка

Петро Сергійович помер 6 травня 2018 року.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus