USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Біля залізничного вокзалу в Луцьку замість місць відстою автобусів буде платна парковка

2 Лютого 2022 11:32
До кінця місяця в міськраді напрацюють пропозиції щодо облаштування біля залізничного вокзалу в Луцьку замість місць відстою приміських і міжміських автобусів парковки для мешканців, які приїжджають на вокзал зустріти чи провести своїх близьких.

Про це йшлося 2 лютого під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що дуже багато скарг надходить від мешканців про те, що на залізничному вокзалі, коли люди проводжають чи зустрічають своїх близьких, немає де припаркуватися.

«Усе заставлено цими автобусами на Рожище та іншими. Потрібно зняти там місце відстою, хай ці автобуси відстоюються в Рожищі. Даю протокольне доручення керівнику відділу транспорту, керівнику департаменту економічної політики та очільнику КП «АвтоПаркСервіс» зробити там парковку для тих, хто приїжджає зустрічати чи проводжати родичів на вокзал», – сказав він.

Додав, що нерідко ввечері, їдучи на потяг до Києва, люди змушені порушувати правила дорожнього руху, залишаючи автівки біля розділової смуги через відсутність місць для паркування.

«Треба звільняти місце для людей, а автобуси нехай їдуть на автостанцію чи туди, звідки їздять», – наголосив мер.

Член виконкому Олександр Серватович зазначив, що ідеться про залізничний автовокзал, а не про автостанцію, тож, відповідно до закону, ці автобуси мають їхати або на АС-1, або на АС-2.

«Треба підняти питання, що вони там роблять узагалі. У нас існує нормальний перехід від залізничного вокзалу до автостанції. Вони мають виконувати закон і їхати на АС-1, де в нас купа паркомісць», – звернув увагу він.

Член виконкому Богдан Денисюк запропонував зробити там платну парковку з можливістю безкоштовно залишати автомобіль на період до 30 хвилин, аби транспортні засоби не залишали там на цілий день.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ага Показати IP 2 Лютого 2022 12:08
Що за нісенітниця?. Автобусів там штук 4 чи 5 і вони погоди не роблять. А тепер хочуть гроші за все брити. Якщо людина заїхала в єву памперси купити то гроші давай?
Правильно до Ага Показати IP 2 Лютого 2022 13:55
за все треба платити, і за парковку теж, не хочеш платити їздь на тролейбусі чи маршрутці, так у всіх цивілізованих країнах заведено.
Житель Міста Луцьк Показати IP 2 Лютого 2022 12:24
І так в місті залишити машину не має де. Куди ці платні парковки на кожному кроці - "Велике бажання міської ради" і нинішнього керівництва !!! Де будуть зупинятись автобуси,маршрутки?? Там достатньо місця щоб припаркувати власне авто і нікому не заважати! Що ви робите???
жлл Показати IP 2 Лютого 2022 12:32
Бізнесмени
Пасажир Показати IP 2 Лютого 2022 12:33
залізничний автовокзал ? Нісенітниця... як і жд вокзал або зд вокзал..
Анонім Показати IP 2 Лютого 2022 13:30
А скільки там тих поїздів і який пасажиропотік на них? 2 поїзди за день і пять людей у них сідає.
Так Показати IP 2 Лютого 2022 13:52
А давайте будемо брати гроші за вихід на чудові тротуари і бруківку. А велосипедисти можуть їхати тільки ті, хто має приписку і сплатив податок за велоровера.
ахахах Показати IP 2 Лютого 2022 14:43
Чому надається перевага лише тому хто приїзжає на машинах . Думаєте менше людей приїзжає маршрутками, щоб встигнути на поїзд? Але кого це хвилює. Надумали - зроблять!
Лііка Показати IP 2 Лютого 2022 15:50
А хіба ці можновладці думають про людей які добираються в Рожищенських маршрутках до Луцька з кількох районів області їдучи сюди і в зворотньому напрямку на роботу,,вокзал,навчання,в обласну лікарню?...
Айрін Показати IP 4 Лютого 2022 12:46
Рада за Богдана Денисюка, яий за 30 хв.багато встигає. Інші з "відстою" нехай заплатять. "Вони мають виконувати закон".
007 Показати IP 5 Лютого 2022 16:03
Скоро будуть брати гроші за повітря , як в мультику чиполіно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus