USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Білорусь почала отримувати російську ядерну зброю, – Лукашенко

14 Червня 2023 15:50
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю. Деякі одиниці, за його словами, втричі потужніші за атомні бомби, які США скинули на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Reuters.

Розгортання боєголовок – менш потужної ядерної зброї меншої дальності, яка потенційно може бути використана на полі бою, – є першим переміщенням Москвою таких боєголовок за межі Росії з часів розпаду Радянського Союзу.

«У нас є ракети і бомби, які ми отримали від Росії», – сказав Лукашенко в інтерв’ю російському державному телеканалу «Россия-1».

«Бомби втричі потужніші, ніж ті, що були скинуті на Хіросіму і Нагасакі», – заявив він.

Читати ще: Лукашенко готував наземне вторгнення в Україну, але армія відмовилась, – соратник Тихановської

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія, яка збереже контроль над тактичною ядерною зброєю, почне розміщувати її в Білорусі після того, як будуть готові спеціальні сховища для її зберігання.

Лукашенко, близький союзник Путіна, заявив, що його країна має численні ядерні сховища, що залишилися з радянських часів, і відновила п’ять або шість з них.

Він заперечив те, що російський контроль над зброєю є перешкодою для її швидкого застосування, якщо він відчує, що такий крок буде необхідним, заявивши, що він і Путін можуть зателефонувати один одному «в будь-який момент».

Читати ще: Путін дасть ядерну зброю усім, хто вступить до «союзної держави Росії та Білорусі», – Лукашенко

Раніше у вівторок він окремо заявив, що російська тактична ядерна зброя буде фізично розгорнута на території Білорусі «за кілька днів» і що у нього є можливості для розміщення ракет більшої дальності, якщо це буде потрібно.

Лукашенко заявляє, що розгортання ядерної зброї слугуватиме стримуючим фактором проти потенційних агресорів.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що розміщення російської тактичної ядерної зброї на білоруській території було його вимогою до РФ.

Нагадаємо, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали перекидати у Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 14 Червня 2023 16:21
Я вважаю, що не тільки простим людям після 60-ти потрібно іти на пенсію, але і встановити вікові обмеження для політичних діячів (особливо для президентів) . Люди, в силу вікових змін в мозку, не розуміють, що вони і заради чого роблять. Найстрашніше, що людей похилого віку, які займають такі посади, ніхто не може зупинити і вони самі принципово не хочуть зупинятись. Вони добре розуміють, що кожне їхнє збочене бажання може бути останнім в житті, але йдуть далі по трупах, забуваючи, що Божий бумеранг пройдеться по їхніх сім`ях і громадянах їхніх держав.
321 до 123 Показати IP 14 Червня 2023 21:35
В світі цінують досвід, а в нас кумівство. Призначають на посади молодих, які взагалі ніколи не працювали в галузі, якою збираються керувати та і життєвої мудрості немають. Вибираючи майстра який буде ремонтувати машину ви ж дивитесь, чи він досвідчений, слухаєте рекомендації інших, а не вибираєте якогось хдопця, бо він молодий і немає вікових змін в мозку.
А як на то ! Показати IP 14 Червня 2023 17:59
До речі, у Японії на посаду міністра може претендувати управлінець, який досяг 70-річного віку !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus