USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Білоруського опозиціонера, який встромив собі в шию ручку, врятували

2 Червня 2021 20:59
З лікарні, куди забрали білоруського опозиціонера Степана Латипова, який напередодні намагався накласти на себе руки просто в залі суду, повідомили, його життю ніщо не загрожує, йдеться в ТСН.

Аби охоронці дістали його не одразу Степан встав на лавку, подалі від ґрат і встромив ручку в горло. Двері камери відкрили не одразу: в охоронців не було ключів. Із зали суду його винесли вже непритомним. Проте кожен, хто був у залі, і невдовзі весь світ, почув, чому він це вчинив. Його подруга Ірина каже, уcіх одразу вигнали з зали суду, але вже запізно.

«Його батька викликали свідчити. Потім суддя спитав: чи є у Степана до свідка питання. Степан піднявся, зняв маску і сказав: «Тату, поліцейські сказали, що мене пресуватимуть в камері, що рідних і сусідів переслідуватимуть, як злочинців, якщо не зізнаюся». Далі він сказав: «Мене пресують вже 51 день, тож – готуйся». Встав на лавку і почав різати горло. Всі закричали», – повідомляє жінка.

Минулого серпня Латипов під камерами роздає квіти біля станції метро жінкам, що беруть участь в акції протесту. Тоді білоруси ще не бояться збиратися в середмісті Мінська. Коли його заводили в залу суду, у Латипова був синець під оком і перев’язана рука. Його батько каже, сина посадили до ізолятора з психічно неврівноваженими людьми. Це – звична тактика залякування. Однак вини Латипов не визнав.

Як і багатьох затриманих, його схопили майже випадково і вже потім почали терміново робити зі Степана злочинця, вилучивши комп’ютер та телефон і начебто познаходили там докази.

Побачивши, що страх перед власними катами у білорусів спливає, самопроголошений президент Лукашенко запрошує в гості сусідніх. Твердить, начебто проти знятих з літака, що прямував з Афін до Вільнюса, Романа Протасевича і його подруги Софії Сапеги в ОРДЛО є карна справа. «Я сказав президенту Путину , я йому нагадав, що порушено кримінальну справу і сказав, якщо у них будуть питання до них, ласкаво просимо до нас, задайте їм питання», – озвучує Лукашенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus