USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

«Білоруси дуже зазомбовані», – боєць волинської тероборони на позивний Койот

30 Серпня 2022 07:44
Пан Василь із позивним Койот – один із найдосвідченіших бійців 100-ї бригади тер оборони Волині.

Закінчивши третій курс університету, цей чоловік узяв на рік академічну відпустку й пішов служити строкову службу. Потім лишився ще на рік, а потім ще… Тож академка розтягнулася вже на 23 роки безперервної армійської служби, йдеться на сторінці бригади у Facebook.

Зрозуміло, що й війна для Койота розпочалася не пів року тому, а вже далекого 2014-го. Не дивно, що чоловік не може точно назвати кількість ротацій, які довелося відбути в зоні проведення АТО/ООС: «Чи то чотири, чи то п’ять…»

З початком широкомасштабного вторгнення дружина пана Василя разом із двома їхніми синами – 17 і 7 років – поїхали до Литви (там проживає тесть нашого героя). Тож у Койота тепер нове захоплення – сумлінно опановує литовську мову. Зізнається, що навіть трохи запустив німецьку, яку наполегливо штудіював упродовж кількох років.

Читати ще: «Хороша фізична підготовка необхідна кожному бійцю», – титулований богатир з волинської тероборони

За 23 роки армійської служби траплялося всякого. Зокрема й курйозного. Скажімо, якось штаб-сержант заступив у наряд із двома солдатами з відділення зв’язку. Одному із них пан Василь (наддосвідчений військовий зв’язківець!) поставив завдання – налаштувати супутник:

«Возиться той солдат і возиться. Мене вже аж злість бере. Тож кажу: поки не налаштуєш – спати не ляжеш! Під ранок він таки із завданням упорався. Я його похвалив, а він мені й каже: мовляв, не розуміє, чого я до нього із тим супутником причепився – він водій із автомобільної роти, якого в останній момент поставили в наряд замість зв’язківця, що захворів. Було трохи смішно, трохи незручно… Але той солдат після такезного курйозу настільки захопився технологіями зв’язку, що перекваліфікувався у зв’язківця! Нині успішно служить в іншій бригаді, але чи не щотижня телефонує – разом згадуємо того «супутника».

Читати ще: Два метри зросту, 135 кг ваги та дівчачий батальйон удома: у волинській теробороні служить богатир Манюня

А ще Койот має цікаві міркування про білорусів, які дозволили зробити із себе звичайнісіньких пішаків здичавілого кремля:

«Крепко вони зазомбовані. Живуть під боком у ЄС, хочуть їздити в Європу. А по-європейськи, по-людськи жити не хочуть – продовжують по-скотськи. Не можуть збагнути, що європейським принципам «Чесність», «Справедливість», «Свобода», «Повага» альтернативи немає й бути не може».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 30 Серпня 2022 09:26
КОЙОТ в перекладі з ІНДІАНСЬКОГО це БОЖЕСТВЕННА СОБАКА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus