USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Хороша фізична підготовка необхідна кожному бійцю», – титулований богатир з волинської тероборони

22 Серпня 2022 09:20
Боєць одного з окремих батальйонів 100-ї бригади територіальної оборони Волині Олег із позивним Маленький Біллі має зріст 194 см, а вагу – в межах 125-130 кг.

Дивлячись на цього волинського богатиря-тероборонівця, відразу згадуєш легендарних персонажів княжих часів – Микиту Кожум’яку, Ілька Муромця, Добриню Микитича, Олешка Поповича. Або ж Івана Піддубного – славнозвісного українського борця, багаторазового чемпіона світу, який жив у кінці ХІХ – першій половині ХХ століть, пишуть на сторінці бригади у Facebook.

Маючи визначні фізичні здібності, Олег змалку захопився волейболом. Проте у підлітковому віці хлопця побачив тренер із рукопашного бою. І таки зумів переманити у свою секцію! Щоправда, з однією умовою: юний спортсмен буде десятою дорогою оминати тренажерний зал – аби далі не розвивати й без того «вбивчий» удар. Бо інакше це робило б ще реальнішою загрозу не лише здоров’ю, а й життю суперників.

Читати ще: У волинській теробороні служить нащадок козаків-характерників

За дев’ять років занять рукопашним боєм Маленький Біллі встиг стати багаторазовим переможцем та призером всеукраїнських і міжнародних турнірів, здобув звання кандидата у майстри спорту.

Протягом останніх років волинський силач від професійного спорту потроху відійшов. Проте продовжує підтримувати себе у чудовій фізичній формі. Скажімо, заввиграшки сідає на шпагат!

До війни Олег працював офіцером-вихователем у військовому ліцеї. Нині ж опікується морально-психологічним забезпеченням бійців на батальйонному рівні.

Читати ще: Працював у кузні, а нині у війську: як у волинській бригаді тероборони служить художник

«Служба дуже схожа до моєї роботи в ліцеї. Адже солдати насправді багато в чому подібні до дітей – тільки великі…», – напівжартома-напівсерйозно розповідає наш гренадер.
Ну й, звісно, вже не раз виникали курйозні ситуації із позивним нашого героя:

«Якось відправили мене з дорученням у сусідній батальйон. На в’їзді на позиції зупиняє мене вартовий і просить назватися, аби доповісти командиру. Бачили б ви очі того бійця, коли він почув, що перед ним Маленький Біллі власною персоною».

А ще на богатиря вдома чекають з Перемогою відразу три жінки – мама, дружина і сестра.

До речі, на позиціях рідного батальйону Олег разом із колегами облаштували справжнісінький спортзал просто неба!

Читати ще: Два метри зросту, 135 кг ваги та дівчачий батальйон удома: у волинській теробороні служить богатир Манюня
«Так, під час цієї війни тон задають артилерія, високоточна зброя тощо. Але хороша фізична підготовка бійцю просто необхідна! Пробігтися в бронежилеті зі зброєю, застрибнути в окоп, швидко вибратися звідтіля, витримати багатогодинну напругу – на це здатна лише морально та фізично підготовлена людина. Тож я вимагаю від своїх бійців навіть в умовах війни щодня знаходити якихось 15, а краще 30 хвилин, аби позайматися фізкультурою. І ви знаєте, ніхто не сперечається!» – усміхаючись розповідає Маленький Біллі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus