USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Білоруси їхали за продуктами на Волинь із холодною зброєю

20 Лютого 2009 16:35
Штик-ніж до автомату системи Калашникова виявили митники та прикордонники у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Доманове» Волинської митниці. Про це 20 лютого повідомляють «Волинські Новини».
За повідомленням прес-центру Волинської митниці, четверо громадян Республіки Білорусь, виїжджаючи з України легковим автомобілем «Опель-Астра», обрали для руху смугу спрощеного контролю – «зелений коридор». Проте згодом транспортний засіб був виведений для поглибленого огляду, під час якого у передній конструктивній ніші салону митники та прикордонники виявили ніж, який ані водій, ані жоден із пасажирів не задекларував та не пред’явив до митного контролю.
Пасажири автівки заявили, що про наявність ножа не мали і гадки. А от водій легковика пояснив, що ніж він знайшов вранці того ж дня у лісі, як тільки авто в’їхало до України. Знахідку поклав до «бардачка». А поки разом зі своїми співвітчизниками купував продукти у прикордонному селищі Ратне, а це, власне, і було метою їхньої поїздки, про ніж забув, тому і не задекларував.
Співробітники митниці склали протокол про порушення митних правил. Ніж направили на криміналістичну експертизу, яка встановила, що вилучений предмет є штик-ножем автомату системи Калашникова та відноситься до бойової короткоклинкової колюче-ріжучої холодної зброї.
Довідково:
Упродовж 2008 року працівники Волинської митниці виявили та затримали 5 пневматичних пістолетів, 1 пневматичну гвинтівку, понад 1000 патронів до пневматичної та мисливської зброї та 8 спеціальних засобів захисту, серед яких газові балончики, електрошокери та телескопічна палиця. І хоча вилучені предмети, які громадяни намагалися незаконно перемістити через митний кордон, не є зброєю, проте не варто забувати, що вони могли бути використані не лише для самозахисту, a і як знаряддя злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus