USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Більше штрафів і перевірок: в Україні посилять нагляд за дотриманням законодавства про працю

27 Серпня 2020 16:08
З 1 вересня 2020 року в Україні посилиться контроль за оформленням трудових відносин із працівниками.

Як повідомляє Пенсійний фонд, відповідні перевірки проводитиме Державна служба України з питань праці, пише НВ.

У Держпраці уточнили, що контрольні заходи щодо виявлення неоформлених працівників будуть проводитися за сприяння Державної податкової служби, Пенсійного фонду, центрів зайнятості, органів місцевого самоврядування, Національної поліції тощо.

«В першу чергу заходи контролю будуть проведені у тих роботодавців, які мають високі ризики використання найманої праці без укладення трудових договорів. Виявлення таких роботодавців здійснюється шляхом аналізу інформації, наявної у різних органів державної влади та місцевого самоврядування», – сказано у повідомленні.

Чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками, додали у Держпраці.

Кримінальна відповідальність: штраф від 34 до 85 тис. грн, позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, виправні роботи на строк до двох років, арешт до 6 місяців.

Адміністративна відповідальність: штраф від 8,5 до 34 тис. грн.

Фінансова відповідальність: штраф від 47,2 тис. грн до 141,7 тис. грн.
«Інспектор праці обов’язково нарахує штраф у трьох випадках:

– За недопущення до проведення перевірки.

– За створення перешкод у її проведенні.

– За виявлення незадекларованої праці: не уклали трудовий договір, не повідомили про найм Державну фіскальну службу, не сплатили податки», – уточнили у Держпраці.

За всіма іншими питаннями інспектор складає припис, де вказує, що треба виправити – у разі виконання припису в зазначені строки, роботодавця не будуть притягати до відповідальності.

Як повідомлялося, 25 серпня Верховна Рада підтримала підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн з 1 вересня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дякуємо! Показати IP 27 Серпня 2020 16:19
Дякуємо!
скептик Показати IP 27 Серпня 2020 18:30
АЙ-ЙЯ-ЙЯЙ !!!!!!!! НІЗЗЯЯЯ !!!!!!! ЗАПРЄТІТЬ !!!!!!!!! НАКАЗАТЬ !!!!!!!! ОШТРАФОВАТЬ !!!!!!! ПОСАДІТЬ !!!!!!!! ДЕРМОКРАТІЯ БУЯЄ ДИКИМ ЦВІТОМ !!!!!!!!!
ковель Показати IP 27 Серпня 2020 18:48
К К Корець Анатолій Федонович
Доперевіряєтесь... Показати IP 27 Серпня 2020 19:15
що доведеться будувати ще один центр зайнятості. Всім в цій "країні" відомо, що завжди буде до чого приколупатись. Тут краще будуть виплачувати "пособіє" по безробіттю, аніж давати можливість спокійно працювати ВСІМ!(доречі, сплачуючи податки)
Анонім Показати IP 28 Серпня 2020 09:24
правильно роблять так хоч людей пооформляють стаж якийсь йтиме.
скептик до Анонім Показати IP 28 Серпня 2020 13:01
або виженуть і закриють бізнес, що більш імовірне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus