USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Турнір від «Кромберг енд Шуберт» зібрав сотню юних шахістів. Фото

18 Грудня 2017 16:00
Організація змагань із гри в шахи для дітей уже стала доброю традицією ТОВ «Кромберг енд Шуберт». Таким чином підприємство не тільки дбає про розвиток дитячих здібностей і забезпечує малим гросмейстерам корисне дозвілля, а й сприяє популяризації цього інтелектуального виду спорту на Волині.

Черговий турнір від компанії, приурочений до дня Святого Миколая, зібрав майже сотню юних шахістів із Луцька та інших міст області. Він відбувся 16 грудня в Дитячо-юнацькій спортивній школі № 2.

«Шахи – це інтелектуальна гра, а «Кромберг енд Шуберт» хоче асоціюватися з інтелектом, тому ми завжди прагнемо підтримувати шахістів, і я особисто обіцяю, що ми зробимо усе можливе, аби шахи та інші види спорту розвивалися як у Луцьку, так і в нашому волинському регіоні загалом», – зазначив під час відкриття змагань фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський.
Підтвердженням цієї тези можуть слугувати не тільки турніри, які постійно проводить компанія як серед дітей, так і між працівниками заводу, а й відкрита при «Кромберг енд Шуберт» шахова академія, що ось уже протягом чотирьох років гуртує завдяки любові до шахів юних лучан.

Олександр Шаварський, своєю чергою, пригадав, як на підприємстві взагалі виникла ідея щодо підтримки здорового способу життя та організації різних спортивних фестивалів.

«Із самого початку ми проаналізували, які є запити в наших працівників, а на нашому підприємстві працює понад 5,5 тисячі людей. І виявилося, що, окрім зарплати, якогось стандартного набору, наших працівників турбує майбутнє їхніх дітей. Це їхнє навчання, освіта і розвиток, зокрема спортивний. Тому, щоб людям комфортніше працювалося на нашому підприємстві, щоб вони навіть могли гордитися тим, що працюють на «Кромберг енд Шуберт», ми вирішили підтримувати дитячий спорт у регіоні. Власне, ми розпочали не з шахів, а з тенісу, боксу, розробили потужну програму сприяння змаганням, організовуємо турніри. Пізніше ми проаналізували, що цій палітрі підтримки спорту бракує чогось інтелектуального. Тоді логічно на авансцену випали шахи», – розповів фінансовий директор «Кромберг енд Шуберт».

Так і виник задум при підприємстві відкрити школу шахів, а яка школа може обійтися без оцінок і екзаменів? Тож, аби підсумувати досягнення вихованців шахової академії, на заводі було організовано перший турнір, до якого також запросили долучитися усіх охочих.

Поступового цей «рух» набрав обертів. Так, на перші змагання зголосилися 48 учасників, а вже зараз у них беруть участь близько сотні юних шахістів. Постійні турніри ж проходять двічі на рік – традиційно до дня Святого Миколая та на завершення навчального року.

До речі, вихованці шахової академії «Кромберг енд Шуберт» показують відмінні результати на змаганнях і навіть можуть претендувати на отримання спортивних розрядів.

Як поділився Олександр Шаварський, у планах – розширити масштаб турніру за рамки Волинської області. «Ми заохочуємо людей призами, таким чином намагаємося популяризувати цей вид спорту. Ще кілька років – і рівень шахів значно покращиться. Однак ми не хочемо приписувати собі якісь особливі заслуги, адже це нормальний підхід, коли соціально орієнтований бізнес дбає про те середовище, в якому працює, і ставить певні стандарти, до яких підтягуються інші роботодавці».

Окрім того, Олександр Шаварський зізнався, що сам теж полюбляє грати в шахи й навіть бере участь у турнірах, які проходять між працівниками підприємства.
«Цей турнір більше схожий на чемпіонати України, а може, навіть і Європи, адже європейські турніри з шахів збирають максимум 70–90 дітей. І це заслуга керівництва підприємства, яке не тільки проводить змагання, а ще й фінансує шахові чемпіонати в країні, де також беруть участь наші діти», – розповів головний суддя змагань Валерій Васін.
Він відзначив, що не очікував такої кількості задіяних дітей, адже до Луцька, аби спробувати власні сили в турнірі, приїхали команди з Ковеля та Володимира-Волинського.

«У нас є стимул, і я думаю, що шахи як вид спорту – це майбутнє нашої області», – акцентував Валерій Васін. Та зауважив, що для кращого розвитку тієї ж шахової академії потрібно додатково залучити ще кілька українських тренерів, які, до слова, самі висловлюють зацікавлення можливою співпрацею.

Тренерка з ковельської Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи імені Євгена Кондратовича Олена Черняк розповіла, що на турнір до Луцька приїхала разом із 23 своїми учнями.

«Я дуже рада, що в Луцьку проходять змагання такого рівня. Це дуже корисно для дітей, адже гра в шахи розвиває мислення, допомагаючи прораховувати різні варіанти», – наголосила Олена Черняк і запевнила, що охоче разом зі своїми вихованцями долучиться й до наступних змагань, організованих «Кромберг енд Шуберт».
Мами Тетяна Бондарук і Наталія Манжос поділилися, що самі стимулювали своїх діток до занять шахами, а згодом гра настільки захопила дітей, що вони вирішили не полишати цей вид спорту.

«Шахи добре розвивають математичні здібності, логіку, вчать думати наперед», – акцентувала Тетяна Бондарук.
Загалом у турнірі взяла участь 101 дитина, а змагання проходили в п’яти вікових категоріях упродовж семи 15-хвилинних турів.

Переможцями турніру стали:

у віковій категорії до 8 років:

І місце – Назар Хомяк;

ІІ місце – Адріан Щерба;

ІІІ місце – Ангеліна Кашинська;

у віковій категорії до 10 років:

І місце – Костянтин Кучер;

ІІ місце – Андрій Дячук;

ІІІ місце – Денис Коржан;

у віковій категорії до 12 років:

І місце – Іван Хільчук;

ІІ місце – Антон Мартинюк;

ІІІ місце – Любомир Рацький;

у віковій категорії до 14 років:

І місце – Назар Мельник;

ІІ місце – Олександр Кухарук;

ІІІ місце – Артем Манжос;

у віковій категорії до 16 років:

І місце – Станіслав Бондаренко;

ІІ місце – Артем Матвійчук;

ІІІ місце – Максим Капітула;

серед дівчат:

І місце – Євгенія Осмоловська;

ІІ місце – Вікторія Омельчук;

ІІІ місце – Ярослава Терещук.
Окремо теж відзначили найменших учасників турніру – Даяну Дружинович і Миколу Петрука.

Усі учасники отримали солодкі подарунки, а переможців нагородили ще й дипломами, медалями та цінними призами: сертифікатами для здійснення покупок у мережі «Comfy» та абонементами на заняття з верхової їзди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 18 Грудня 2017 19:21
Чому не було інформації про турнір. Будь ласка повідомляєте про такі заходи. Охоче будемо брати участь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus