USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Більшість породіль в Луцькому пологовому – немісцеві

5 Грудня 2014 17:42
Обладнання перинатального центру пропонують перенести у Луцький пологовий будинок.

Зазначимо, Луцький пологовий будинок обслуговує породіль не лише міста, а й усієї області. Кваліфікація персоналу, обладнання дозволяє надавати допомогу в найскладніших випадках.

Тому на базі Луцького пологового пропонують організувати обласне відділення. Таку пропозицію озвучив начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель під час засідання комісії міськради з питань охорони здоров’я сьогодні, 5 грудня.

Він зазначив, що в приміщенні недобудованого обласного перинатального центру вже не один рік простоює дороге обладнання, яке могло б врятувати не одне життя. Тим часом, Луцький пологовий будинок часто виконує функції обласного, не отримуючи за це фінансування, адже кошти виділяються на пацієнтів, зареєстрованих у Луцьку.

«Ми вже давно пропонували це зробити, хоча б тимчасово. Але свого часу покійний голова ОДА Борис Клімчук казав, що за рік добудуємо центр. Але недобудова так стоїть і досі», - каже Федір Кошель.

Нагадаємо, Волинський перинатальний центр кілька років стоїть недобудованим. На те, щоб завершити роботи потрібно більше 60 мільйонів гривень. А поки там стоїть дороге обладнання - приміщення треба обігрівати. А ось екс-Міністр охорони здоров'я був невисокої думки про амбітний проект.

Головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук додав, що нині в його закладі 70% породіль – не мешканки Луцька. До слова, він розповів, що до Луцька приїздять народжувати жінки, які обстежувалися й у закордонних фахівців. До прикладу, були пацієнтки, які раніше оглядалися у Варшаві (Польща) та Мурманську (Російська Федерація).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
03 Показати IP 5 Грудня 2014 18:07
Хто знає, в чому така велика ЦІННІСТЬ Кошеля, що він і досі сидить на місці?
дідо Показати IP 5 Грудня 2014 18:09
Кожне будівництво за державний кошт закінчується розкраданням.Перинатальний центр був запланований не для людей ,а для крадіжки коштів.
Анонім Показати IP 5 Грудня 2014 18:43
На т.з. пер натальному центрі, точніше побудові добряяяче нагріли руки!
Дагестан Показати IP 5 Грудня 2014 20:43
Тому Кошелю хочеться лише мат сказати, чесно, більше нічого... Його туди!Безсовісний!
pregnant до Дагестан Показати IP 6 Грудня 2014 19:11
Мат-дуже не вічливо.
present Показати IP 6 Грудня 2014 20:02
і за те що вони іногородні платять 180 гривень. Дурдом!!!!
якби Показати IP 8 Грудня 2014 08:44
Клімчук би той центр вже давно добудував і відкрив. Якби його наші рівалюціонєри не довели до могили. А його наступники - пустоцвіт і гунчик цього не зроблять.
Kexfyrf до якби Показати IP 8 Грудня 2014 14:48
Як би менше пив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus