USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як на Волині батьки ставляться до щеплень

20 Вересня 2015 09:00
Більшість волинських батьків позитивно ставляться до щеплень, головне - це якість вакцини. Про це повідомляє Слово Волині.

Після появи у пресі інформації про те, що на Закарпатті двоє дітей захворіли на поліомієліт, чимало нажаханих батьків ринули в поліклініки по рятівні ін’єкції. Втім дехто досі відмовляється захистити своїх дітей від інфекцій у такий спосіб. Журналісти запитали в молодих батьків, як вони ставляться до вакцинації та чи роблять щеплення своїм дітям?

Любов, учителька:

До щеплень ставлюся позитивно. Але в пологовому будинку нам ввели тільки вакцину від туберкульозу, бо ще однієї, яку також дають у перші дні життя, не було. Наразі в дитини виникла алергічна реакція, тому поки відкладемо всі щеплення й зробимо їх, як тільки вона мине. Я вважаю, що вакцина має бути якісною, від хорошого виробника, тоді й нічого боятися.


Олександр, працівник АЗС:

Щеплення ми робимо, але перед цим вивчаємо відгуки про ці вакцини на форумах. Спершу йдемо в поліклініку, запитуємо назву вакцини, пізніше дізнаємося, скільком людям її вводили, які були результати. Звичайно, найкращі вакцини все-таки з-за кордону. Першій дитині зробили всі щеплення згідно з графіком, другій плануємо також зробити.


Людмила, доцент університету:

Я зробила своїй дитині всі щеплення. Хоча траплялося, що певної вакцини не було, але медсестра потім телефонувала і повідомляла про те, що вона вже з’явилась. Деякі щеплення ми просто пізніше зробили. Я вважаю, що нерозумно взагалі відмовлятися від вакцинації, тому що протидія інфекції повинна бути, та й не завжди дитячий організм може боротися з хворобою самостійно. У радянській медицині, яку все ж таки вважали однією з найкращих, щеплення робили більшій кількості людей, і рівень дитячої смертності був значно меншим.


Оксана, фельдшер «швидкої допомоги»:

До щеплень ставлюся позитивно, дитині роблю їх, хоча й не всі. Про деякі вакцини, зокрема від гепатиту, я чула чимало негативних відгуків, що може бути багато побічних реакцій. Спілкуюся з іншими мамами, лікарями, і вони не радять вакцинуватися, кажуть, що немає потреби. А решту щеплень робимо із запізненням, тому що вакцин часто не вистачає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 20 Вересня 2015 09:06
Від щеплень відмовляються тільки неграмотні. Пора заборонити відвідувати дитсадки та школи дітям без щеплень.
Лучанин до дідо Показати IP 20 Вересня 2015 13:12
Грамотний? Тобто в курсі від чого ті двоє на поліомієліт захворіли? А було ж в деяких виданнях прямим текстом написано. Тому я краще буду знати і називатися неграмотним, а в дитсадки і школи дітей вже теж водити небезпечно, але вже з іншої причини!
лучанка до Лучанин Показати IP 20 Вересня 2015 15:13
ну відкрий секрет, від чого ті двоє захворіли?
Лучанин до лучанка Показати IP 20 Вересня 2015 15:51
А з статті посилання не відкривається? Чи ще й пожувати та ковтнути? Невже дійсно вдалося зробити цілий народ, який не здатен обробляти отриману інформацію?
БОГ до Лучанин Показати IP 21 Вересня 2015 09:55
90% людей не здатні критично думати з цим народом можна робити що заманеться головне побільше наобіцяти а те що на 300 000 тис в рік скорочується населення доказ Вам
ас до дідо Показати IP 21 Вересня 2015 09:48
а грамотні стають інвалідами потім все життя в аптеку гроші носять індійські чи китайські вакцини зроблені для боротьби з перенаселенням в цих країнах а в німеччині в рази дорожче коштує
Думка1 Показати IP 20 Вересня 2015 10:40
Прості люди не можуть знати точно, чи більше користі чи шкоди роблять своїй дитині разом із щепленнями. А сам факт цих щеплень є ознакою глобалізації, яка наче корисна, але усе корисне рано чи пізно відкриває свої шкідливі сторони.
Думка2 Показати IP 20 Вересня 2015 11:39
Щоб сказати, що таке щеплення - треба для початку знати хімію-біологію-фармакологію. Знати слабкі сторони здоров'я своєї дитини, ніхто не скаже точно, яка патологія може утворитися завдяки цим щепленням. Наші люди недалекі, вони вірять, що у них є право вибору, але усе вже вирішено за них, і тих, хто буде пробувати йти проти течії - є 1000 способів їх нейтралізувати. Перш ніж сказати, що щеплення принесе тільки користь вашій дитині, скажіть, як в майбутньому вплине на її "Я" ця процедура? Чи не пригнітить імунітет, психіку, когнітивні властивості? Ви готові із 100% впевненістю казати: "Щеплення - тільки благо для моєї дитини", - тоді безумовно і безсумнівно робіть ці щеплення у повному обсязі і не вагайтеся, бо сумнів куди страшніший може бути ніж самі ті всі щеплення.
109 Показати IP 20 Вересня 2015 11:53
Смертність від щеплення?Люди?Ви нормальні? Ви готові прищепити свою дитину,якщо офіційно визначили хоч 1%?
Думка3 Показати IP 20 Вересня 2015 12:04
Проблема щеплень – це проблема грошей, і не просто грошей, а гігантських, астрономічних сум, які нам навіть важко уявити. Держава не здатна забезпечити добробут усім громадянам: достатню зайнятість, просторе житло, чисту воду, якісну їжу, що являють собою єдині відомі людству фактори попередження інфекційних хвороб. Набагато простіше оголосити щеплювальну кампанію, заробити суспільні аплодисменти та отримати при цьому великий хабар від виробників вакцин. Не має значення, що кожна така кампанія відразу залишає за собою трупи та пожиттєвих калік, не кажучи про тих, у кого хвороби з’являться пізніше.
Думка4 Показати IP 20 Вересня 2015 12:05
Величезна кількість пропагандистської брехні про щеплення назбиралася за останні 200 років, під час яких застосування вакцин систематично підриває здоров’я людей, руйнуючи їх імунну систему. Хоча шкода від щеплень при їх досить сумнівній та навряд чи існуючій користі, давно доведена та підтверджується щоденною практикою, щеплювальний бізнес прагне розширити свої межі і постійно випускає нові вакцини, і всі вони, звичайно, „безпечні і надійні”, а будь-які хвороби після них — „простий збіг”.
Думка5 Показати IP 20 Вересня 2015 12:08
Згідно закону України №27 про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, ст.27, „профілактичні щеплення з метою запобігання захворюванням на туберкульоз, поліомієліт, дифтерію, кашлюк, правець та кір в Україні є обов’язковими”. Ось які вакцини повинні отримати наші діти до 10 років згідно з календарем щеплень: 1 день — Гепатиту В2 3 дні — Туберкульозу (БЦЖ) 3 місяці — Гепатиту В2; Дифтерії, кашлюку, правця3; Поліомієліту4 (АКДП) 4 місяці — Дифтерії, кашлюку, правця3; Поліомієліту4 (АКДП) 5 місяців — Гепатиту В2; Дифтерії, кашлюку, правця3; Поліомієліту4 (АКДП) 12-15 місяців — Кору, краснухи, паротиту5 18 місяців — Дифтерії, кашлюку, правця3; Поліомієліту4 (АКДП) 3 роки — Поліомієліту4 6 років — Дифтерії, правця3; Поліомієліту4 (АДП) ; Кору, краснухи, паротиту5 7 років — Туберкульозу1 За законом України №29 про захист населення від інфекційних хвороб, ст.12, „особам, які не досягли п’ятнадцятирічного віку, профілактичні щеплення проводяться за згодою їх об’єктивно інформованих батьків”. Проте це не має практичного значення, оскільки „дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється” (ст.15). Дещо покращилася ситуація в пологових будинках із щепленням від гепатиту В, яке проводиться в перший день життя дитини. Лікарі вже самі почали помічати величезну кількість важких жовтяниць новонароджених, яка зросла в геометричній прогресії внаслідок проведення вакцинації від гепатиту. Тепер в пологових будинках від гепатиту В щеплять тільки за згодою матері. У нашій країні відмічається зростання як не контрольовани
Збентежений Показати IP 20 Вересня 2015 13:40
Завжди цікавили люди, які негативили, але не могли пояснити свою точку зору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus