USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

БЮТ ініціював зняття коштів з будівництва лікарні в Іваничах, бо ініціатива йшла не від них, – стверджує губернатор

19 Червня 2009 10:16
Голова ОДА Микола Романюк, відповідаючи на запитання глядачки, коли буде будуватися Іваничівська райлікарня, відповів, що депутати від БЮТ «написали лист Прем’єр-міністру, щоб зняти з Іванич ці кошти, бо ініціювали їх не представники БЮТу, а інших політичних партій». Про це йшлося 19 червня під час прямого ефіру на Волинському телебаченні, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
До голови ОДА Миколи Романюка звернулася жителька Іваничівського району, яка, за її словами, змушена проходити медобстеження в Луцьку. Волинянка запитала пана Романюка, коли ж надійдуть виділені кошти на добудову Іваничівської районної лікарні, щоб мешканці змогли лікуватися у себе в районі.
 
За словами голови ОДА, якщо взяти ситуацію із лікарнями, то найгірша вона саме у Іваничах. Губернатор навіть не знайшов слів, щоб описати, якою плачевною є проблема,  «якщо роблять операцію і вулицею перевозять у реанімацію».
 
Пан Романюк розповів, що було прийнято рішення включити Іваничівську лікарню у перелік об’єктів, які фінансуватимуться з допомогою субвенцій з державного бюджету. «Це питання я відстоював у Міністра регіональної політики у Києві і ми попали в перелік, зараз розпочалися підготовчі роботи», – сказав він.
 
«Але, на жаль, я хочу сказати, що втрутилися депутати від блоку Юлії Тимошенко Євген Іванович Кирильчук, Анатолій Петрович Грицюк, які написали лист Прем’єр-міністру, щоб зняти з Іванич ці кошти, бо ініціювали їх не представники БЮТу, а інших політичних партій», – висловився губернатор.
 
«Але я тут не відступлю і гарантую, що ці кошти, якщо вони будуть виділені, підуть в Іваничі і буде фінансуватися будівництво лікарні», – додав Микола Романюк.
 
Окрім того, після демонстрації ролику на Волинському телебаченні про запропоновані Президентом Віктором Ющенком зміни до Конституції України, Микола Романюк сказав, що «обставини, які сьогодні склалися в нашій державі, потребують негайних змін: у нас є економічна криза, але найстрашніше – політична криза. У нас є постійний конфлікт між Президентом та Прем’єр-міністром і через те нема чіткої злагодженої роботи».
 
За його словами, повинні бути чітко прописані повноваження і Президента, і Прем’єр-міністра, і влади на місцях. «Є сьогодні той самий конфлікт і в органах місцевого самоврядування. Якщо, наприклад, візьмемо міського голову одного, другого, третього чи четвертого, то йому треба весь час між партіями, бо треба якесь нормальне рішення прийняти. Я недарма сказав, що не між депутатами, а між партіями», – сказав пан Романюк.
 
Вибори до органів місцевого самоврядування за партійними списками є, на думку голови ОДА, найбільшою проблемою. Люди повинні знати, хто у них депутати, які повинні обиратися за мажоритарною системою, – вважає він. «Депутати повинні служити людям, а не виконувати рішення своїх партійних бюро», – резюмував губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Savur Показати IP 19 Червня 2009 15:15
от воно справжнє обличчя БЮТівців, якщо не вони щось запропонували то треба справу завалити.. і хіба це патріотичний підхід? сам не гам і комусь не дам. Коли ж ви пани холуї юліні навчитесь мати свою думку, чи вам політична доцільність важливіша за здоров"я людей? нічого не довго вам лишилось, вже рейтинг БЮТ у три рази впав и продовжує падати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus