USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Бійці з Прилуцького братимуть участь у міській програмі соцпідтримки

17 Грудня 2019 18:51
У Луцьку планують збільшити видатки із бюджету на відпочинок, психологічну реабілітацію, професійну адаптацію та лікування учасників бойових дій, добровольців, членів їх сімей, а також сімей загиблих військовослужбовців, зареєстрованих у Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 17 грудня.

Так, на засідання профільної комісії прийшли дружини та матері загиблих учасників ООС, які звернулися до депутатів із проханням збільшити видатки на соціальну підтримку вищезгаданих категорій пільговиків та їх сімей.

«Враховуючи збільшення кількості звернень учасників бойових дій щодо збільшення вартості відпочинку із психологічною реабілітацією шляхом направлення до санаторно-курортних закладів, збільшення потреби у професійній адаптації, що зумовлено приєднанням Прилуцької сільської ради до територіальної громади Луцька, виникла потреба в збільшенні фінансового ресурсу, передбаченого Комплексною програмою підтримки бійців та членів сімей загиблих військовослужбовців на 2020 рік орієнтовно з 23 до 24 мільйонів гривень», - зазначила директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

Зокрема, мову вели про збільшення видатків із бюджету на надання одноразової грошової допомоги на лікування з 690 тисяч до 1 мільйона гривень; збільшення суми фінансового ресурсу на забезпечення безкоштовним харчуванням у закладах загальної, середньої та дошкільної освіти з 850 до 1 мільйон 50 тисяч гривень; безкоштовний проїзд у електротранспорті з 110 до 190 тисяч гривень; забезпечення безкоштовним медикаментозним лікуванням та стоматологічної допомоги, першочергово – протезування зубів – із 720 до 900 тисяч гривень; забезпеченням відпочинком із психологічною реабілітацією – з 850 тисяч до 1 мільйона 200 тисяч гривень; організація навчання учасників бойових дій, добровольців, та членів сімей загиблих та померлих військових з 200 тисяч до 250 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Луцьку – понад 55 членів сімей загиблих у війні на сході України бійців. За станом на 17 грудня у обласному центрі мешкає понад 2300 чоловік, які мають статус учасників бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus