USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Бізнесу обіцяють компенсувати втрати через «карантин вихідного дня»

16 Листопада 2020 16:22
Кабінет Міністрів зосереджений на комунікації з галузями, щоб виробити механізми компенсації втрат від введення в Україні «карантину вихідного дня».

Як передає УНІАН з посиланням на пресслужбу уряду, про це під час онлайн-наради з міськими головами заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На сьогодні у нас є ряд інструментів, які проявили себе навесні. Також ми працюємо над розробкою нових програм. У нас на сьогодні є до семи інструментів, якими ми будемо вже на цьому тижні підтримувати галузі, які страждають найбільше», – цитує прем’єра його пресслужба.

Шмигаль зазначив, що уряд зараз шукає шляхи, які дозволять пригальмувати процес зростання кількості хворих на COVID-19. За його словами, введені заходи «карантину вихідного дня» стосуються переважно трьох галузей.

Глава Кабміну додав, що «карантин вихідного дня» дозволяє перерозподілити попит з вихідних на п’ять робочих днів, зменшивши потоки людей і перетин різних соціальних груп.

«Для нас це один з виходів, коли на вихідних люди знаходяться вдома і не створюють великий потік і скупчення. Великі заробітки галузей саме в суботу та неділю якраз є доказом факту, що величезні потоки людей рухаються в галузь харчування і розваг», – цитує прем’єра його пресслужба.

Нагадаємо, 11 листопада 2020 року Кабмін прийняв рішення про введення в країні з 14 по 30 листопада «карантину вихідного дня». Він діятиме з 00.00 суботи до 00.00 понеділка.

Мери Львова, Івано-Франківська, Мукачева, Черкас, Миколаєва та Одеси висловилися проти карантину вихідного дня. Проти карантину вихідного дня виступила і міська влада Луцька.

11 листопада у Луцьку відбулася акція проти карантину «вихідного дня», на яку вийшло більше тисячі представників ресторанного, торгівельного господарства та сфери надання послуг, що становлять вагому частку малого та середнього бізнесу міста.

16 листопада у Луцьку знову поновилися протести підприємців проти карантину вихідного дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus