USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Благодійними фондами в лікарнях зацікавилися у Волиньраді

10 Березня 2016 12:15
Отримати аналіз діяльності благодійних фондів та інформацію про використання зібраних коштів впродовж двох останніх років хочуть в облраді.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Із запитом до начальника управління охорони здоров’я ОДА звернувся голова фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов. Запит стосувався роботи благодійних фондів у медичних закладах обласної комунальної власності. Так, він просить надати інформацію про те, на які цілі використовувалися зібрані кошти у 2014-2015 роках,що було закуплено за ці кошти впродовж вказаного періоду. Він просив надати аналіз діяльності таких фондів.

Депутати підтримали запит колеги.

Окрім того, як повідомляють у прес-службі УКРОПу, депутат Ірина Вахович озвучила також запит до головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні, президента Волинської обласної місії «Надія» Івана Сидора.

Саме через цю місію збирають кошти з пацієнтів у Волинській обласній клінічній лікарні. Працює місія вже майже 16 років.

Відповідно до схеми оплати медпослуг у такий спосіб, пацієнт пише заяву про внесення благодійного внеску, платить гроші та отримує чек.

А у Волинському обласному дитячому медичному територіальному об’єднанні щомісячно персонал лікарні сплачував та продовжує сплачувати внески до Волинської фундації «Захист життя дитини». Створена фундація понад 9 років тому. Її співзасновник – колишній генеральний директор Волинського дитячого медичного територіального об’єднання Григорій Ващилін. Офіс фундації розташований у приміщенні цього медзакладу, в адміністративній частині будівлі. Однак, на що саме витрачаються сплачені кошти – невідомо. Нагадаємо, що нещодавно Григорій Ващилін написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Згідно із законом п.3 ст. 17 «Про благодійну діяльність та благодійні організації», «інформація про структуру та розмір доходів і витрат благодійних організацій, а також умови використання їх активів для благодійної діяльності не є конфіденційною інформацією або комерційною таємницею».

Депутати просять надати деталізовану інформацію щодо надходжень та витрат у благодійних організаціях, які збирають кошти з пацієнтів та працівників комунальних медичних установ.

На думку голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, сьогодні чимало зауважень до роботи керівництва медичних закладів області не лише в депутатів. Питання щодо ситуацій в лікарнях озвучували волиняни і під час останнього особистого прийому голови облради.

На фото: Вячеслав Рубльов
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
1601 Показати IP 10 Березня 2016 12:27
Молодець Рублев! і то детально перевірити де дівають ці кошти. хвора людина не попаде на прийом до лікаря поки не оплатить благодійних внесків (офіційних), а ще ж чекають і на неофіційні. а лікування ще чекає спереду.
Анонім Показати IP 10 Березня 2016 13:07
і куди дивиться прокуратура ? так звані благодійні внески люди сплачують ОБОВЯЗКОВО при поступленні в лікарню. не завжди навіть квитанцію випишуть
Ірина Таран до Анонім Показати IP 10 Березня 2016 14:03
Думаю буде відкрита не одна кримінальна справа. А взагалі Волиньрада ініціює хороші ідея - прозорість коштів у школах, лікарнях
Василь Показати IP 10 Березня 2016 13:41
О, вічно розумний, найкращий народ в світі! Поки ти будеш слухати деферамби та не будеш думати своєю головою, то за тебе будуть думати інші, а тобі розказувати як їм треба лизади зади. Внески ви будете платити до того часу поки ці горе-перевіряючі не почнуть фінансувати медицину, а не створювати вигляд перевірки. Дуже сильно не хвилюйтеся, бо директорам фондів є як усадити цих перевіряльників на місце, бо саме ці перевіряльник створили умови для цих фондів.
про дефІрамби до Василь Показати IP 10 Березня 2016 15:14
навести лад в державі дуже просто, але ніхто з "слуг народу" в тому не зацікавлений. кожен отримує свою пайку. у нас беззуба громадськість . і це причина всіх бід
Олександр до Василь Показати IP 10 Березня 2016 16:22
Підтримую Василя повністю. Насправді рада ініціює якісь чисто піарні вислови, але чомусь у цих висловах немає жодної пропозиції по розвитку чи то медицини, чи то освіти чи будья-яких інших галузей. І при цьму більшість кричить УРА!!! Люди, схаменіться, думайте головами і не піддавайтеся стадним інстинктам. А ні, то ми в такій дупі будемо жити вічно.
Анонім до Олександр Показати IP 10 Березня 2016 18:05
от що ти розумного написав ?
Лучанка Показати IP 10 Березня 2016 13:53
А садочки, школи- це також ровадбна корупція перевірте будь ласка ще тих хабарників
Тарас Чурило Показати IP 10 Березня 2016 14:02
Правильно, якщо вже люди й платять гроші, то хай вони йдуть на розвиток лікарні
Юлія Парій Показати IP 10 Березня 2016 16:32
Чула Сидор вже має звітуватися)))
до В.Рубльова Показати IP 10 Березня 2016 17:15
Доброго всім здоров'я! дуже слушне і болюче питання, яке не вперше піднімається і ні разу не вирішилось. або хоча б прояснилось. от в мене родич лікується в одній із лікарень області, за місяць часу пройшов 4 рази МРТ і ЩОРАЗУ!!! сплачував по 650 грн. "благодійних внесків". тут нема ні то що гарантованого Конституцією законного права, ні совісті, а вже і здорового глузду. то не називайте ви БЛАГОДІЙНІСТЮ ПЛАТНІ ПОСЛУГИ, котрі надаєте, зробіть розцінки, вивісьте до відома нещасних хворих (котрі ще хочуть жити) і платіть податки , якщо це вже бізнес.
Джорж Показати IP 10 Березня 2016 17:37
Дешевий піар - типу облрада думає за людей. Хай знайдуть мудрі депутати джерела фінансування галузі (ну хіба що з власних статків), запустять страхову медицину - тоді честь та хвала. А так - просто намагання вставити палки в колеса та поховати медицину.
жоріку Показати IP 10 Березня 2016 18:11
одним із джерел фінансування дійсно можуть стати благодійні внески, але відкриті і прозорі. тобто кошти мають платитись не готівкою, а поступати на рахунок в банку. голова благодійного фонду не має бути працівником медичного закладу і регулярно звітуватись перед громдськістю про використання цих коштів. а тепер вони тупо розкрадаються
Джорж до жоріку Показати IP 10 Березня 2016 21:36
У Вас є конкретні факти розкрадання коштів? Якщо є, я з Вами зустрінусь і дамо хід справі. Хтось не взяв чека - винен сам. Тому я НІКОЛИ не кидаю гроші у "волонтерські" скриньки - вони не дають чеків.
Анонім до Джорж Показати IP 11 Березня 2016 20:24
а що толку з тих чеків ? це ж не фіскальний чек касового апарата. зайдіть у приймальне відділення Луцької міської клінічної лікарні і побачите, які папірці там видають
зневірений Показати IP 10 Березня 2016 21:51
Уряд і ВР продовжують відноситись до бюджетних коштів як до своїх власних і тим самим дають добро на привласнення суспільних коштів на місцях .Ціни на держзакупівлі в сфері медицини перевищують економічно обгрунтовані в рази . Це привело до зниження реальної зарплати і значного скорочення різних програм . Користуючись цим в медицині процвітають різні фонди та побори за ще ненадані послуги вартість яких перевищує реальну. Це є подвіним здирництвом народу .
ЛЮСТРАТОР АК- 7,62 Показати IP 11 Березня 2016 00:12
ЩЕ ЗГОЛОДУ НЕ ВСРА&СЬ НЕ ОДИН ГОЛОВНИЙ КАЗНОКРАД ЛІКАР
Лікар Показати IP 11 Березня 2016 07:22
Я скажу вам, як лікар, смішно дивитись на чергову перевірку цих фондів. Що не влада, то перевірка. Ще"помаранчевий" губернатор Бондар урочисто брався за фонд в обласній лікарні, і де зараз Бондар. Пани депутати, не імітуйте бурхливу діяльність, не калатайте воду в ступі, а зробіть хоч щось для запровадження страхової медицини, і не буде фондів, і займатись будете чимось корисним.
Анонім до Лікар Показати IP 11 Березня 2016 20:27
за страхової медицини багато лікарів залишаться без роботи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus