USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Блокування кордону: уряд Польщі пішов на поступки вимогам фермерів

3 Січня 2024 16:40
У Міністерстві сільського господарства Польщі заявили, що готові виконати всі три вимоги фермерів, які погрожували відновити протест на кордоні з Україною.

Про це сказав заступник міністра Міхал Колодзєйчак, коментуючи вимоги фермерської асоціації «Ошукане село», яка вирішує, чи відновити протест на КПП «Медика» на кордоні з Україною, передає Європейська правда з посиланням на RMF24.

Читати ще: Новий уряд Польщі поки не зніматиме заборону на імпорт зерна з України

«Міністерство приймає усі три вимоги фермерів і почне роботу над їхнім виконанням», – цитують заступника міністра.

Серед іншого, фермери хочуть більших субсидій для виробників кукурудзи, додаткових грошей на кредити ліквідності та збереження сільськогосподарського податку на поточному рівні в наступному році.

Фермери з «Ошуканого села» почали блокувати перехід у Медиці з 23 листопада цього року.

Читати ще: Польські фермери погрожують заблокувати ПП «Медика – Шегині»

24 грудня вони заявили, що призупинять свою акцію протесту до початку січня. Страйкарі погрожували відновити протест, якщо не отримають письмових гарантій щодо виконання їхніх вимог.

Як інформували, у Польщі продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ».

Нагадаємо, з 6 листопада 2023 року польські перевізники проводили страйк на прикордонних переходах з Україною, висуваючи низку вимог. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. 15 грудня митний пост «Ягодин» повністю відновив пропуск вантажів в обидва боки українсько-польського кордону. Проте того ж дня з’явилося повідомлення, що польським перевізникам дозволили відновити протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus