USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Блокування Суецького каналу: назвали суму компенсації

25 Травня 2021 20:43
Адміністрація Суецького каналу погодилася знизити суму збитку від застряглого в березні контейнеровоза Ever Given на 40%.

Про це повідомив у вівторок, 25 травня, глава управління каналу Усама Рабіа, пише Слово і діло з посиланням на Al-Youm As-Sabia.

«Під час переговорів із компанією, яка володіє панамським контейнеровозом Ever Given, ми погодилися знизити суму необхідної компенсації на 40% – з $ 916 млн до $ 550 млн – і надали хороші умови по виплатах. Це сталося після того, як ми отримали від компанії розрахункову фінансову вартість судна і перевозяться на ньому товарів», – повідомив він.

Рабіа уточнив, що $ 200 млн мають бути сплачені в якості застави готівкою, а $ 350 млн мають надійти пізніше у вигляді банківських платежів через гарантійні листи.

Компанія-власник судна поки що не надала відповіді на пропозицію.

Нагадаємо, 23 березня судно Ever Given перегородило одномагістральну південну частину Суецького каналу через сильний вітер і піщану бурю, змінивши курс і впершись носом і кормою в протилежні береги русла.

Через контейнеровоз, який сів на мілину, в заторі опинилося майже 370 суден. Аналітики повідомляли, що загальні втрати світової торгівлі через блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given можуть становити близько 230 млрд доларів.

29 березня рятувальні команди зняли з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз Ever Given.

Економічний суд єгипетського міста Ісмаїлія 12 квітня наклав арешт на контейнеровоз Ever Given, з вини якого Суецький канал був заблокований 6 днів – умовою зняття арешту є повне відшкодування збитків власником судна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus