USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бондар і Башкаленко об’єдналися. В турботі за бюджет…

17 Липня 2009 15:09
Голова облорганізації Партії регіонів Олександр Башкаленко і лідер волинського осередку «Єдиного Центру» Володимир Бондар «завалили» надання пільг по оренді приміщень трьом державним структурам під час засідання бюджетної комісії обласної ради. Тому остаточне рішення по питанню - за сесією Волиньради, - повідомляє 17 липня репортер «Волинських Новин».
 
У проекті рішення сесії пропонувалося «встановити Орендарям - регіональному відділенню Фонду державного майна України у Волинській області, регіональному відділу Держфінмоніторингу у Волинській області, Управлінню державної служби Головдержслужби у Волинській області, орендну плату за оренду частини приміщення у м.Луцьку, Київський майдан, 9 у розмірі 1 грн. в рік».
 
Також пропонувалося встановити комунальному підприємству «Волиньоблагроліс» місячну орендну ставку обсягом 1 гривня за квадрат площі.
 
«Я категорично проти», - заявив депутат облради Олександр Башкаленко щодо надання таких пільг державним структурам. На думку ж голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка, така «постановка неправильна» і встановити такий, як у проекті, обсяг орендної плати потрібно.
 
Пан Башкаленко зазначив, що, наприклад з 550 квадратних метрів, які орендують ці держустанови, варто їм залишити 50 квадратних метрів, а решту віддати в оренду комерційним структурам. Таким чином будуть надходження до бюджету області. У цьому головного волинського регіонала підтримав депутат облради Володимир Бондар. Він вважає, що область не настільки багата, щоб надавати подібні пільги установам, яких фінансує державний бюджет. «Інша річ - комунальні підприємства, яким слід надавати підтримку», – вважає пан Бондар.
 
«Ви подивіться, які сидять орли. Але чуби ж поопускали, бо нема кому платити», - іронічно вказав голова Волиньради на керівників держструктур, які просили пільг. Депутат Олександр Свирида вважає, що їм ці пільги «з одного боку хочеться дати, а з іншого не можна».
 
Начальник управління державної служби Головдержслужби на Волині Валентин Малиновський зазначив, що у їх бюджеті на оренду не закладено жодних коштів, а комунальних платежів сплачують 56 тисяч гривень на рік - найбільше серед аналогічних управлінь в Україні.
 
Начальник регіонального відділення ФДМУ Едуард Стоєв також вказав, що сплачувати за оренду їм не під силу. Тому ці посадовці просили встановити пропонований розмір плати за оренду хоча б до кінця року. Володимир Бондар їм зазначив: «Вас персонально ніхто не звинувачує». Проте варто дбати про наповнення обласного бюджету, а тому «знімати орендну плату - це неправильно».
 
Зрештою, бюджетна комісія взяла проект рішення з питання за основу. Тоді заступник голови комісії Микола Романюк поставив на голосування проект рішення в цілому. Проти надання пільг державним структурам проголосували депутати Башкаленко та Бондар. Цього виявилося достатньо, щоб жодного рішення по цьому пункту не було прийнято, а тому крапку у дискусії поставить сесія Волиньради.
 
Водночас члени комісії проголосували за рекомендацію щодо пільг по платі за оренду «Волиньоблагролісу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 17 Липня 2009 16:51
Малиновський платить лише 56тис. грн. лише комунальних платежів. Тобто площа там "будь здоров", а до цього ще зарплати, відрядні і інший боблодос. А що та братва конкретного для українця робить? Якість надання послуг держслужбовцями підвищує? Конкурси прозорі проводить? НІ! То навіщо вони такі хароші і дорогі потрібні? ФДМ щось продає чи охороняє? НІ! Ну то з пляжу пліз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus