USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Війна на сході: бойовики продовжують порушувати «хлібне перемир'я»

2 Липня 2018 08:15
Бойовики минулої доби вели вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - усього зафіксовано 25 обстрілів, 2 з яких - із важкого озброєння, втрат серед українських військових немає.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Операції об'єднаних сил станом на 7:00 2 липня.

"Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення ООС залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська, нехтуючи рішенням ТКГ щодо встановлення так званого "хлібного перемир’я", проявляли невисоку активність практично по всій лінії зіткнення", - заявили у прес-центрі.

"Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували займані рубежі, неухильно дотримувалися режиму припинення вогню і не піддавалися на провокації ворога. Адекватну відповідь давали лише тоді, коли дії агресора несли пряму загрозу нашим військовослужбовцям та мирному населенню", - йдеться у звіті.

"На Луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Щастя, Новоолександрівка, Кримське, де ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. А наших захисників Троїцького бойовики провокували пострілами із 82-мм міномету.

Минулої доби противник також відкривав вогонь у районі Світлодарської дуги. Там наші позиції обстрілювалися із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - наголосили у штабі.

На Горлівському напрямку бойовики розгорнули бойові дії у районі населеного пункту Луганське, де відкривали вогонь по українських позиціях із гранатометів та великокаліберних кулеметів - із мінометів калібром 120 мм обстріляли Зайцеве, по позиціях у районі Гладосового відпрацювала БМП.

На Донецькому напрямку упродовж минулої доби було тихо.

"Неспокійно було на Маріупольського напрямку у районі населених пунктів Водяне, Гнутове та Широкине. Вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог намагався змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, домовленість про встановлення "режиму тиші" на період збору врожаю з 1 липня було досягнуто під час роботи тристоронньої Контактної групи на переговорах у Мінську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus