USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

БПП, «Відродження» та радикали відмовилися голосувати за закон про вибори

22 Травня 2019 14:24
Фракція БПП та низка інших фракцій на позачерговому засіданні парламенту відмовилася голосувати за законопроект про вибори, запропонований Володимиром Зеленським, повідомляє «Страна».

У Блоці Порошенка кажуть, що списки повинні бути відкритими, а зниження бар’єру приведе до Ради «кишенькові регіональні партії». Але цього Рада прийняти явно не встигне. Мабуть, це і є метою БПП. «БПП не голосуватиме за цей законопроект», – заявив глава фракції Герасимов. Він також підкреслив, що указ Зеленського про розпуск Ради неконституційний.

У групі «Відродження» теж відмовилася підтримувати законопроект про вибори. Вимагають відкритих списків, які на дострокових виборах впровадити неможливо. «Спасибі за державницьку позицію», – кинула репліку віце-спікер Ірина Геращенко.

«Воля народу» каже, що не буде голосувати проти мажоритарки і закритих списків.

А глава фракції «Самопомочі» Олег Березюк заявив, що якщо «хочете відкрити списки – відкривайте їх самі і публікуйте на кожному стовпі!» Також глава радикалів Олег Ляшко заявив, що його партія не буде голосувати за законопроект.

Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада зібралася на позачергове засідання. На ньому нардепи можуть розглянути зміни до закону про вибори народних депутатів. Після того, як президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск парламенту і дострокові вибори 21 липня, депутати внесли пропозицію: вони згодні на скасування мажоритарної системи, що вигідно Зеленському, а натомість вимагають зниження прохідного бар’єру в Раду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
До БПП Показати IP 22 Травня 2019 14:30
А ваш Палубій всі закони конституційні на голосування ставив? Гнати вашу банду в шию треба....
Виходи перекрити Показати IP 22 Травня 2019 15:11
І Надю запустити як матроса желеняка!
Анонім Показати IP 22 Травня 2019 17:04
та на фіга та верховна зрада ? цар володимир все порішає
Хеех Показати IP 22 Травня 2019 18:36
Так а за шо було голосувати? Зеленський навіть законопроект в Раду не подав. Голосувати, не бачачи і не читаючи?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus