USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Набув чинності закон про місцеві вибори

7 Серпня 2015 10:05
В Україні набув чинності закон про місцеві вибори. Закон "про місцеві вибори" опублікований в офіційному виданні Верховної Ради газеті "Голос України". Про це інформує УНІАН.

Згідно із законом, вибори депутатів сільських і селищних рад пройдуть за мажоритарною системою в одномандатних виборчих округах, на які поділяється територія відповідних адміністративних одиниць. Депутати обласних, міських і районних рад обираються за пропорційною системою з відкритими списками. Прохідний бар'єр для партій збільшено з 3%, до 5%. Цей документ передбачає також механізм відкликання депутатів.

У місцевих виборах можуть брати участь політичні партії, зареєстровані на день опублікування закону. Закон не передбачає участь у виборах виборчих блоків партій. У перехідних положеннях закону встановлено, що вибори до місцевих рад анексованого Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей не проводяться.

6 серпня президент Петро Порошенко підписав закон про проведення місцевих виборів. 14 липня Верховна Рада прийняла цей закон. За нього проголосували 257 народних депутатів з 320 зареєстрованих у сесійній залі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus