USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Брати-комсомольці через суд хочуть поновитися в аспірантурі СНУ

5 Жовтня 2016 15:38
У Луцьку розглядають справу скандальних братів-комсомольців Олександра та Михайла Кононовичів.

Нагадаємо, вже третій рік вони намагаються поновитися в аспірантурі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, звідки на другому році навчання їх відрахували за так звану антиукраїнську діяльність. З цим Кононовичі досі не можу змиритися тому судяться з університетом.

25 листопада 2015 року Луцький міськрайонний суд навіть прийняв рішення на їхню користь, однак пізніше його скасував апеляційний. Останнє слово було за касаційною інстанцією, яка повернула справу на новий розгляд до волинського апеляційного суду, - інформує «Четверта влада» з посиланням на ТРК «Аверс».

Неймовірна жага луцьких комсомольців таки здобути ступінь доктора філософії вражає. Олександр та Михайло Кононовичі не полишають спроб поновитися в аспірантурі. Щоправда, до суду успішні аспіранти ходять наче затяті прогульники: традиційно не з`являються. Хоча, цього разу надіслали клопотання, в якому попросили суд розглядати справу без їхньої участі. Колегія суддів його задовольнила.

Слово надають представниці СНУ імені Лесі Українки. Тетяна Качан пригадує, чому ж виключили майбутніх науковців-філософів: усе через скандальне відео, яке поширили в соцмережах. На ньому – брати комсомольці, які приїхали на непідконтрольну Україні територію із гуманітарною допомогою. Та вразило адміністрацію вишу їх інтерв`ю: висловлювання спікерів трактують як відверто антиукраїнські.

– Коли в університеті ознайомилися з цим виступом, то зіткнулися з масою обурень з боку студентів, батьків студентів. Кафедра, до якої були закріплені аспіранти, засудила дії братів Кононовичів, – каже представниця вишу Тетяна Качан.
Вчена рада прийняла рішення про відрахування з аспірантури скандальних братів. Підставою для цього стало порушення морально-етичних норм, що суперечить статуту навчального закладу. При прийнятті рішення керувалися низкою документів, які також надано і суду. Зокрема, суд досліджує висновок доктора філологічних наук Миколи Мірченка, який аналізував публічні висловлювання колишніх аспірантів.

– Агітація у необхідності нових виборів, заклики до повалення президентської гілки влади, паралелі про геноцид, агітація за відновлення радянської влади, звинувачення в різанині воїнів АТО. «Вони прийшли вас різати, а коли ви захистилися, тобто влада, і західні області України за ваші гроші ставлять пам`ятники Бандері, вишивають вишиванки». За такі наклепницькі речі треба притягувати до відповідальності, – зачитує висновок науковця головуюча суддя Світлана Федонюк.

Дослідивши усі докази колегія суддів вийшла до нарадчої кімнати та проголосила:

– У позові до Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки про визнання незаконним та скасування наказу ректора про відрахування із складу аспірантів та зобов`язання вчинити дії - відмовити, – зачитали своє рішення представники Феміди.

Олександр Кононович вже заявив, що рішення суду буде оскаржувати, а свої погляди не вважає сепаратистськими.

– Звичайно будемо оскаржувати, питань немає. До мене і брата претензій немає: жодного рішення суду, який би визнав нас винними чи невинними, немає, – зазначив Олександр Кононович.

Правоохоронні органи ж дійсно досі не надали діям Кононовичів правової кваліфікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
стефко Показати IP 5 Жовтня 2016 15:49
Сепаратисти не покарані і ще щось хочуть?!............
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 15:55
Зайдіть на сторінку Саши в контакті.Якби він жив в Росії то вже б сидів років сім
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 16:03
Питання ледарам з СБУ.Чому вони ще гуляють
корешок до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 16:49
їм немає коли....контрабас без їх пропаде....а то ж гроші, ріднесенькі
АК Показати IP 5 Жовтня 2016 16:10
Нехай в Лугандонські "університети" їдуть навчатися. "Срускій мір" їм миліший.
Вахтанг Показати IP 5 Жовтня 2016 16:10
А можна я їх на Сибір завезу, поки з кацапією віз нема? Там їм добре буде - Симбірськ, річка Лена - їхнє, рідне, аж за душу бере...
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 16:18
А чого ж ці херої не воюють за ДНР а втепле депутатське крісло лізуть.Диванні воїни як і Данильчук
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 16:23
Кононович ще той аферист.Залишив племінницю без квартири, а сам травку під підїздом на Привокзалці курив
кореш Показати IP 5 Жовтня 2016 16:30
Їх тільки запроторити_ДОВІЧНО!!! Або закрити в четвертий реактор Чорнобльської АЕС.Ці виб**дки скільки будуть жити,стільки і будуть раковою пухлиною України.Тільки ІЗОЛЮВАТИ!!!
органам Показати IP 5 Жовтня 2016 16:36
по сутті саму ідею кваліфікації уже чітко накинула нарис в статті ВН та громадкості - лишилось справу в хід пустити - а невсплав!
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 17:50
Я не хочу щоб в мене викладачами були сепари.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 19:30
З цими покидьками треба було розбиратись на початку революції, а тепер при Порошенкові вони ще і полісменами стануть.
світязь Показати IP 6 Жовтня 2016 09:00
Так один з них на сайті "Миротворець" в розшуку.кому не ліньки зайдіть і подивіться.чим бл...дь займається наше СБУ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus