USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Британський ветеран, який зібрав мільйони фунтів для лікарів, отримає лицарський титул

20 Травня 2020 21:46
Британський ветеран Другої світової війни Томас Мур, який зібрав на благодійність понад 32 мільйони фунтів, отримає лицарський титул.

Про це клопотав прем’єр-міністр Борис Джонсон, повідомляє Радіо Свобода.

У квітні цього року Томасу Муру, який вийшов у відставку в чині капітана, виповнилося сто років. До ювілею йому присвоїли звання почесного полковника збройних сил Великої Британії. Королева і голова уряду направили ветерану особисті привітання.

Томас Мур став популярним після того, як на тлі пандемії оголосив збір пожертв на потреби національної системи охорони здоров'я Британії. Спочатку він планував зібрати близько тисячі фунтів, але в кінцевому підсумку отримав понад 32 мільйони фунтів. Гроші Муру перерахували понад півтора мільйона його прихильників.

«Від імені кожного, кого торкнулася ця неймовірна історія, я хочу сказати величезне дякую. Капітан Мур надихнув всю країну і по-справжньому є її національним надбанням», – заявив прем'єр Джонсон.


За кількістю померлих від коронавірусної інфекції Велика Британія займає друге місце в світі. За останніми даними, в країні від COVID-19 померли понад 35 тисяч осіб.

Як повідомлялося, Томаса Мура незадовго до сторіччя внесли до Книги рекордів Гіннесса: він, зібравши понад 30 млн євро для боротьби з вірусом SARS-CoV-2, очолив чарти з піснею «You’ll never walk alone».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus