USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Будівельна афера під Луцьком: 24 сім’ї залишилися без квартир

1 Серпня 2018 14:57
24 сім’ї залишилися без грошей та квартир у Зміїнці Луцького району. Люди повірили забудовнику, який пообіцяв їм за два роки збудувати будинок. Без будь-яких сумнівів ще 10 років тому люди вклали свої гроші в будівництво, сподіваючись невдовзі отримати омріяні квартири – однак, як виявилося, заплатили за «повітряні замки».

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Коробка з цегли, ні вікон, ні дверей, ні даху… Територія біля недобудованого чотирьохповерхового будинку у Зміїнці заросла непрохідним чагарником. Жодних ознак будівництва. Історія появи цього будинку не менш сумна, ніж його теперішній вигляд.

Десять років тому більше двадцяти людей підписали договір із забудовником на ім’я Василь Курочко. Він взяв гроші та пообіцяв впродовж двох років – збудувати ЖК, а новенькі квартири віддати інвесторам, які заплатили за них гроші.

Однак вже йде одинадцятий рік, а люди не лише без квартир, а й вкладені гроші не в змозі повернути.
До прикладу, пенсіонер Микола за однокімнатну квартиру у 2007 році віддав 37 тисяч доларів. Коли зрозумів, що квартири не отримає, а гроші не повернути на нервовому ґрунті з’явилися проблеми зі здоров’ям.

Також тут мала б бути квартира Палагії Петрівни. Її донька на початку 2000-х покинула сім’ю і поїхала заробляти гроші до Ізраїлю. Зароблені кошти донька вклала у квартиру батькам. За однокімнатну квартиру і гараж жінка заплатила 150 тисяч гривень. Однак пожити пенсіонерам окремо від дітей так і не вдалося.

Офіційно з жовтня 2016 року будівництво житлового комплексу «Агора» заморожене. На момент укладання договору вартість одного метра квадратного житлової площі у цьому будинку коштувала 3500 гривень. У 2007 році це було досить дорого – адже долар тоді був по 5 гривень. Люди справно все платили. Спочатку 60 тисяч гривень одним внеском. А потім кожного місяця виплачували певну суму. З березня 2008 року ціна за метр квадратний зросла до 5 тисяч гривень. Забудовник попросив у вкладників виплатити все одним траншем. Тож рахунок по квартирах закрили ще у лютому 2008. Тобто до закінчення будівництва. Люди мають на руках відповідні документи та квитанції. Однак це не допомагає повернути їм їх кошти.

У договорі чітко вказаний строк будівництва: початок 1 кварталу 2007 року, а закінчитися воно мало у четвертому кварталі 2008 року. Фактично за два роки мав вирости житловий комплекс.

Люди кажуть забудовник і сам не будує, і іншим не дає цього зробити. Всі заяви, які вкладники пишуть до поліції та прокуратури проходять повз увагу правоохоронців

Хто ж цей забудовник, який десять років не може збудувати обіцяний будинок і залишив людей сам на сам з цією проблемою? Забудовник таке собі ТзОВ «ЮВАН». Саме це товариство мало спорудити шикарний ЖК «Агора». Його засновники – Василь Курочко, Наталія Курочко та Олександр Пиза.

Василь Курочко – колишній депутат Луцької районної ради. У 2015 році балотувався у ту ж раду від ПП «Громадський рух народний контроль». Наталія Курочко – очевидно, родичка останнього. І третій у засновниках Олександр Пиза – колишній депутат Луцької міської ради. Договір люди підписували конкретно з Василем Курочко.

Журналісти приїхали до нього додому на розмову. Два будинки належать горе-забудовнику. Височезний паркан, одна з найдорожчих бруківок, рівненький газон.

Батьки чоловіка повідомили, що син відпочиває і буде тільки у неділю.

У телефонній розмові Василь Курочко пообіцяв зустрітися та прокоментувати ситуацію з будівництвом, щойно повернеться до дому. Адже вислухавши людей виникає чимало питань. Як, не маючи грошей відновити будівництво обіцяного людям ЖК, можна звести два таких добротних будинки? І чому за стільки років досі не знайшов забудовника, який міг би довести будівництво до кінця?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ганьбослав Показати IP 1 Серпня 2018 15:05
Курочко по зернятку клюе... А ви йдiть пострибайте на майданi, й всi вашi мрii одразу збудутся
споживач Показати IP 1 Серпня 2018 15:21
ганьбослав дуже любить цілувати д*пу василю курочку і іншим ...
Ох до споживач Показати IP 2 Серпня 2018 15:00
Знали б ви, як він вміє лизати ...
гість Показати IP 1 Серпня 2018 16:38
дурні люди що стільки чекають підвязалиб давно до гілляки і був би будинок по іншому не можна
Хлоп до гість Показати IP 1 Серпня 2018 17:18
Будинок у вигляді тюрми
лучанин Показати IP 1 Серпня 2018 18:20
я б на місці тих людей спалив би маєток курочки
Анон Показати IP 1 Серпня 2018 22:26
А з сусіднього будинка каналізація куди дівається ? Прямо в яму за цим не добудованим ... смердить гамном

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus