USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Прокурорське» будівництво під Луцьком: замість 9 поверхів вже хочуть 4

10 Вересня 2015 10:12
Враховуючи, що обмеження на висоту будівництва у приміській зоні становить 15,5 метрів, зводити 9-поверхівку, висота якої сягає 36 метрів, у селі Зміїнець Луцького району прокуратура не буде. Натомість, хочуть будувати на цій ділянці 4-поверховий будинок.

Про це стало відомо під час засідання комісії щодо законності будівництва 9-поверхового будинку в селі Зміїнець Луцького району.

Голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський зауважив, що нині містобудівні умови на цей об’єкт відкликали. Адже максимально допустима висота будови у цьому районі становить 15,5 метра.
Представник прокуратури Олег Юрченко зауважив, що, враховуючи настрої потенційних сусідів, забудовник пішов на компроміс – вирішили зменшити кількість поверхів до 4. Разом з тим підкреслив, що обмеження по висоті забудови не носить імперативного характеру.
Активіст «Народного контролю» Павло Данильчук зазначив, що, окрім обмеження по висоті, існує ще один «камінь спотикання» цього будівництва – цільове призначення ділянки, площа якої майже півтора гектара. Адже, відповідно до проектної документації, це – землі громадської забудову. Відтак, будувати тут можна лише об’єкти соціальної інфраструктури: школи, лікарні, бібліотеки тощо.
Члени комісії запропонували доручити розроблення детального плану планування території для того, аби з'ясувати, що ще можна будувати на цій ділянці. Адже забудова «прокурорського» будинку займає лише 20% від території, яку виділила Маяківська сільська рада.

Нагадаємо, у селі Зміїнець Луцького району будується 9-поверхівка, частина квартир з якої обіцяна працівникам прокуратури області. Однак в управлінні архітектури обласної адміністрації кажуть, що в селах 9-поверхівки не передбачені законодавством. А мешканці села Зміїнець теж не в захваті від сусідства з майбутньою висоткою.

До Луцької райдержадміністрації надійшла колективна заява від мешканців села Зміїнець Луцького району, які обурені будівництвом 9-поверхівки біля їхніх осель. Волиняни, які проживають на дотичних до забудови вулицях, переконують, що будинок зводиться всупереч будівельним нормам. Для розгляду цієї заяви в Луцькій РДА зібрали спеціальну комісію з числа чиновників різних рівнів влади, представників сільської громади і громадських активістів, яка має розглянути заяву волинян.

Окрім того, Павло Данильчук запропонував звернутись до Маяківської сільської ради, аби та внесла зміни до рішення сесії та зменшила ділянку, виділену прокуратурі: «Півтора гектара землі на 40 працівників обласної прокуратури – це забагато, я так вважаю».

Проте більшість членів комісії таку ініціативу не підтримали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 10 Вересня 2015 10:31
Чому для прокурорів безплатна земельна ділянка,і потім напівбезплатна квартира, а іншим громадянам за гроші ? Скільки можна розбазарювати майно?
Юрист Данильчуку до лучани Показати IP 10 Вересня 2015 14:43
Молодець що підмітив з землями громадської забудови.але тоді ті же прокурори повинні були скасувати рішення сільської ради, яке прийняте з порушенням законодавства.А так жителі с.Змієнець замість лікарні школи чи дитсадка отрмають трьохметрові паркани.А Данильчук тоді повинен заявити, що без зміни цільового використання землі(зміна Генплану,містобудівельних умов) її не можливо використовувати для житлового будівництва.,а не зменшувати розмір ділянки як він пропонує.І взагалі.чому надавати цим гнилим прокурорам щось.Це вони вчора всіх активістів хотіли пересаджати і сьогодні замки будувати.І ЯКЩО БУДУВАТИ БУДУЙТЕ ДЛЯ СИРІТ ІНВАЛІДІВ ВТОВ ТА ДІТЕЙ АТОШНИХ ГЕРОЇВ.
Анонім Показати IP 10 Вересня 2015 11:05
О Господи та в них по кілька кватр і віли неабиякі і ще їм безоплатно.Це вже не можливо читати ,дивитися і слухати.Злодіїї і корупціонери,хто і коли їх зупинить
а їм все мало Показати IP 10 Вересня 2015 11:14
хіба мало прокурори мають майна? земельних ділянок у них вдосталь. Та й не у хлівах вони всі живуть. Давайте їм ще житло будувати. Це в нас найбільш вразлива категорія населення?? Нічого не змінюється... на жаль
11 до а їм все мало Показати IP 10 Вересня 2015 11:52
...це теоретично.....а фактично по документах на них нічого не числиться...вони "бідні аж сині"........ну не дарма ж прокурори....мусять бути "розумними для себе"....
Волинянин Показати IP 10 Вересня 2015 11:19
працівникам прокуратури області потрібно звести ТЮРЯГУ в Любашові
радник до Волинянин Показати IP 10 Вересня 2015 21:27
Для цього не будемо витрачати державні кошти . В Маневичиській виділити потрібну кількість місць....!
Зміїнчанка Показати IP 10 Вересня 2015 12:09
Павле, я на Вас сподіваюсь, на вас і на Вашу порядність. Терпіти це беззаконня і хамство вже не вистачає сил. я прекрасно розумію, що п. Ярмольський вже й так всім прокурорам на маяківській землі дялнки виділив, але скільки вже можна гребти під себе??????? Не боїться законів, не боїться людського гніву і прокльонів, хай так. Але ще є суд Божий.Сподіваюсь колись всі ті злочини проти людей і власної совісті вилізуть йому боком.
волиняни Показати IP 10 Вересня 2015 12:34
мабудь, скоро треба чекати на них Правий сектор
Не все так просто. Показати IP 10 Вересня 2015 13:47
Люди, відкрийте очі! Пашка так б'ється,бо йому не дали на халяву квартири в цьому будинку. І він грає на публіку таким чином. Це зовсім не прокурорський будинок, там для працівників прокуратури дадуть всього декілька квартир( і то можливо), а інші будуть для продажу. Просто ділянку надали не тому, хто заплатив Пашці. Ось він і відпрацьовує свої гроші.
опа до Не все так просто. Показати IP 11 Вересня 2015 07:44
Данильчук з Дмитроцою надіютьсянадіються на відкат. Так нічого не получиться, як не получилось на стрілецькій. Лізуть аби лізти, кричать аби кричати, не вникаючи в суть
ЮлІя Показати IP 10 Вересня 2015 15:21
Не все так просто: Що ти мелеш? Ти хоч маєш поняття про що ти плетеш.
Лучанам Показати IP 10 Вересня 2015 15:48
ярмольський вже стільки на продавався землі що тепер потрібно залагодити з прокурорами от і віддав землю під будівництво хоча рішення сесії нама!!!!!!
василь Показати IP 10 Вересня 2015 21:04
де деребан там і великий *ерой-патрійот данильчук. але до всього ця зараза має діло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus