USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Будівництво на Львівській: погодили лише одну 9-поверхівку

21 Липня 2015 17:32
В управлінні містобудування та архітектури міської ради надали містобудівні умови для будівництва лише однієї багатоповерхівки в районі вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса, - повідомляє «Район.Луцьк».

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у лютому 2015 року члени міськвиконкому затвердили детальний план території житлового кварталу в межах вулиць вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса.

Згідно зі схемою генерального плану, там заплановано кілька багатоповерхівок, парковку, дитячий майданчик. Розробник проекту – архітектор Андрош Бідзіля.



Раніше начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Леонід Герасимюк розповідав, що підприємець викупив 2 ділянки, де було індивідуальне житло, і задумав там будувати багатоповерхівку. Враховуючи особливості ґрунту та вимоги генерального плану, там можна розташувати п’ятиповерховий будинок.

Наразі тут розгорнули будівництво. Робітники кажуть - буде дев'ятиповерхівка.

«Ми видали містобудівні умови для будівництва лише одного шестиповрхового будинку. Забудовник звернувся до Києва, щоб збільшити поверховість з шести до дев'яти поверхів, тому що зараз економічно не вигідно так будувати. Є обмеження щодо зонування, але в Києві надали дозвіл на збільшення поверховості. У нашому управлінні це питання ще не розглядали», - розповів головний архітектор міста Леонід Герасимюк.

Щодо будівництва ще кількох багатоповерхівок, які вказані у схемі генплану, чиновник запевняє, що це буде в майбутньому, але коли - невідомо.

«Цю багатоповерхівку зводять на місці двох старих будинків. У майбутньому там можливі ще багатоповерхіви. Можливо, на місці ринку, за згодою власниці. Звісно, що торгівля в цьому районі потрібна. Але її формат потрібно змінювати. Там теж заплановане будівництво торгово-офісних приміщень», - резюмував Герасимюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 21 Липня 2015 18:16
Охайненький риночок. Є тобі й туалет, і магазинчики, і місце для торгівлі на вулиці. І чого це раптом формат потрібно змінювати... А щодо девятиповірхівки - там же така маленька площа, вузька. Ну не можуть, блін, не вижати все до решти для вигоди.
він Показати IP 21 Липня 2015 19:35
на львівській не можна, на відродження не можна, на стрілецькій не можна, на чернишевського не можна, села навколо міста землю не дають - де будувати житло.Легше всього на цьому зробити піар самопомічі та дданильчуку, де іхні пропозиціі чк місту дальше розвиватись
ще не зовсім свідоми Показати IP 21 Липня 2015 21:06
Повністю підтримую будівництво 9-поверхівки, а можна і вищу! Вистачає пятиповерхових курятників, де в деяких місцинах земля вартує майже як в Києві чи Макао.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus