USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Забудовника у Луцьку просять призупинити будівництво

8 Липня 2015 12:20
Члени виконкому хочуть зобов’язати підприємство-забудовник призупинити будівельні роботи до отримання результатів експертизи щодо будівництва. Адже саме будівництво викликало протести серед лучан.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 8 липня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, на вулиці Стрілецькій у Луцьку, де зводять 18-ти квартирний будинок, мешканці платять за прибудинкову територію, а забудовник зводить на ній будинок. Спеціальна комісія провела ревізію об’єкта.

Спеціальна комісія Луцької міської ради ухвалила рішення призупинити скандальне будівництво, а забудовник упевнений у своїй правоті. Натомість мешканці прилеглого будинку готові відстоювати свої інтереси навіть радикальними методами.

Депутат міськради Павло Данильчук зазначив, що попереднім рішенням виконкому будівництво на вулиці Стрілецькій у Луцьку призупинили до 15 липня. Тоді одним із пунктів рішення була зустріч забудовника із мешканцями та узгодження позицій.

З його слів, зустріч була неконструктивною і забудовник відмовився виконувати вимоги місцевих мешканців. Мешканці просять з усіх проектів заїзду зупинитися на тому, що не буде проходити через прибудинкову територію. Тож це прохання він пропонував внести у новий проект рішення (можливість облаштування проїзду через свою територію розглядає «Укрзалізниця»).

Також йшлося про проведення експертизи проекту будівництва – мешканці вимагали не лише перевірити проект, а й звернутися до обласної інспекції Держархбудконтролю щодо контрольної перевірки дотримання норм будівництва. Лише після виконання цих пунктів забудовнику дозволять продовжити будівництво на ділянці.

Начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков зауважив, що об’єкт не підлягає обов’язковій державній експертизі, тож якщо приватну особу зобов’язати провести експертизу, це буде обмеженням її прав.

Відтак, вирішили звернутися до забудовника з проханням провести експертизу. Відповідно до рішення виконкому, будівельні роботи повинні бути зупинені до отримання результатів експертизи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 8 Липня 2015 20:37
Це на вулиці Проспект Молоді 10 , а не на Стрілецькій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus