USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

«Буду убивати російських окупантів – доки б’ється серце», – пам’яті загиблого волинського бійця

24 Березня 2016 14:56
Волинському бійцю Максиму Шульзі вчора виповнилося б 25. Він ніколи не скаржився на життя, бо любив його, любив Україну і свято вірив у її перемогу. Тому, коли постало питання — хто поїде відстоювати незалежність країни, лучанин був у числі перших. Із честю та гідністю виконував військовий обов’язок, не порушивши жодної літери Військової присяги. Його самовіддане служіння Батьківщині завжди буде прикладом для інших. Ціною свого життя Максим дав шанс мільйонам українців на мирне небо і безпеку, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Рідні й близькі зібралися вчора біля могили Максима Шульги на Алеї почесних поховань кладовища, що поблизу села Гаразджа Луцького району. Час, кажуть рідні, навряд чи вилікує таку рану. Із цим болем їм доведеться жити. Але саме завдяки таким хлопцям, як Максим Шульга, Україна має майбутнє.

За життя волинський боєць Максим Шульга був неабияким патріотом. Перед тим, як відправитись на війну, він написав на власній сторінці у соцмережах: «У разі агресії Росії проти незалежної Української Держави зі зброєю в руках буду убивати російських окупантів доти, доки в моїх грудях б’ється серце. Слава Україні!».

Максим народився 23 березня 1991 року у Луцьку. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №25 та Волинському технікумі Національного університету харчових технологій. Призвали хлопця на військову службу за контрактом у 2010 році, а служив він в лавах 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України.

Військовий загинув 26 серпня 2014 року під час кривавих боїв під Іловайськом. Поховали Героя 30 серпня 2014 року на Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНКА ХОЧЕ НАЗВАТИ СИНА НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ОДНОКЛАСНИКА-ГЕРОЯ

В травні 2015 року військового Максима Шульгу посмертно нагородили за орденом «За мужність» третього ступеню. Згодом на честь загиблого Героя у луцькій ЗОШ №25 відкрили меморіальну дошку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанка Показати IP 24 Березня 2016 15:08
Який гарний хлопчик! Земля пухом! І брат такий інтелігентний! Живи за свого брата! Зроби те, чого він не встиг зробити для себе і вашої мами!
Привет из Иловайска. Показати IP 24 Березня 2016 15:32
Избави Бог от таких земляков.
Анонім до Привет из Иловайска. Показати IP 25 Березня 2016 13:47
такі як ти не варті нічого в цьому житті
маха Показати IP 24 Березня 2016 16:47
який красень !!! героям слава !
Світлана Показати IP 24 Березня 2016 22:33
Як була річниця загибелі мого сина, ні міськрада, ні телебачення не згадали про нього. Усе роблять вони вибірково.
Світлана Показати IP 24 Березня 2016 22:37
Як була річниця загибелі мого сина, ні міськрада, ні телебачення не згадали про нього. Усе роблять вони вибірково.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus