USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Будяка року» дали Могильову

10 Грудня 2010 13:48
Експертна група Української Гельсінської спілки з прав людини нагородила міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова антипремією «Будяк року-2010».
Про це повідомив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський, повідомляє «Радіо Свобода».
«Анатолій Могильов отримує золотий «Будяк» за свідому політику зневаги прав людини та основоположних свобод. І цьому є достатньо широка аргументація, що складається з фактів і загалом з політики МВС, яка реалізовуються цього року», – сказав Яворський.
Він уточнив, що йдеться про збільшення удвічі насильницьких смертей у порівнянні з попереднім роком, незаконне перешкоджання мирним зібранням та затримання їх організаторів, відсутність незалежних розслідувань незаконних дій міліції, примусове проведення дактилоскопії людей при затриманні міліцією, посилення контролю за пересуванням осіб, а також за іноземцями.
Голова фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна повідомила, що друге місце антирейтингу посів голова СБУ Валерій Хорошковський, а третє поділили між собою мер Харкова Геннадій Кернес та суддя Харкова Сергій Лозюк за ухвалення рішення про затримання на 15 діб людей, які протестували проти вирубки дерев у цьому місті.
Довідково:
Українська Гельсінська спілка з прав людини заснувала антипремію «Будяк року» в 2006 році з метою привернення уваги громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі упродовж року. Антипремія вручається щороку 10 грудня особам та організаціям, які найбільше порушують права людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стрийко Показати IP 11 Грудня 2010 13:05
О, а я теж голосував за Могильова! Хоч статуеткою його по голові приклали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus