USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Януковичу дали «Будяка року»

9 Грудня 2011 16:55
Президенту України Віктору Януковичу присудили антипремію «Будяк року». Серед лауреатів – Прем'єр-міністр Микола Азаров, перший віце-прем'єр Сергій Тігіпко, міністр фінансів Федір Ярошенко, заступник голови правління Пенсійного фонду Валентина Никитенко.

Про це йдуться у повідомленні на сайті Української Гельсінської спілки з прав людини.


Премію «Будяк року» за систематичне використання своїх повноважень для обмеження прав та свобод і байдужість до масових порушень прав людини присуджено Президенту Віктору Януковичу.

Правозахисники ставлять в провину главі держави порушення «сумнівних кримінальних справ проти опозиційних політиків, слухання яких відбувалося з численними порушеннями права на справедливий суд, а також численні справи проти громадських активістів».

Крім того, лауреатами антипремії «Будяк року» стали: Прем'єр-міністр Микола Азаров, перший віце-прем'єр Сергій Тігіпко, міністр фінансів Федір Ярошенко, заступник голови правління Пенсійного фонду Валентина Никитенко.

Також лауреатом на премію «Будяк року» названо Національний банк України, у зв'язку з тим, що своїми постановами, зокрема про надання вичерпної інформації про людину, яка отримує кредит, а також про нові правила при валютно-обмінних операціях, створює умови «для формування незаконних баз даних».

До рядів лауреатів премії поточного року потрапили: суддя районного суду Харкова Світлана Муратова, Окружний адміністративний суд Києва, заступник Генерального прокурора України Михайло Гаврилюк.
Нагадаємо, минулого року призові місця антипремії за порушення прав людини Української Гельсінської спілки з прав людини «Будяк року-2010» віддали міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову, голові СБУ Валерію Хорошковському і меру Харкова Геннадію Кернесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 9 Грудня 2011 23:06
Пропоную розробити та затвердити таке звання як "Хапуга року" (хто більше взяв хабарів та залишився непокараним), адже країна має знати своїх героїв. :)
ВВ Показати IP 10 Грудня 2011 09:20
Нехай *правозахисники* подивляться на себе.
Здрасте до ВВ Показати IP 10 Грудня 2011 13:29
Конкретніше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus