USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Були підозри, що в Афганістані хотіли заробити грошей», – голова спілки афганців про Бєлокурова

25 Липня 2018 08:00
В Української Спілці ветеранів Афганістану підозрювали, що на повернені додому нібито волинянина Ігоря Бєлокурова просто хочуть заробити, адже в Афганістані часто роблять бізнес на поверненні додому полонених. Разом з тим, в ГО дякують голові Волиньради Ігорю Палиці за те, що профінансував експедицію, яка дозволила встановити чимало нових деталей.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.

Нагадаємо, цього року експедиція в Афганістані нібито знайшла зниклого безвісти волинянина Бєлокурова Ігоря Вікторовича. Для того, аби його повернути, доклали зусиль чимало людей, зокрема й голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, який поїхав уже на фінальні перемовини – викуп полоненого. Втім, повернувшись з експедиції два дні тому, зробив заяву, що, найімовірніше, насправді це не зниклий 30 років тому волинянин, тому наразі триває тест ДНК.

Так, зі слів Сергія Червонописького, робота по поверненню військовополонених з Афганістану додому розпочалася за його ініціативи ще в радянські часи, також він посприяв амністії військовополонених в Афганістані, і вони повернулися на батьківщину.

Щодо історії про нібито волинянина Ігоря Бєлокурова, то чоловік каже, що інформація про це прийшла від одного з учасників експедиції Андрія Кадуна, далі її спрямували на Волинь, оскільки Ігор Бєлокуров має волинське коріння.

Також голова Української Спілки ветеранів Афганістану зауважив, що на тому боці (в Афганістані, - ВН) на поверненні воїнів додому роблять бізнес, зокрема на поверненні їх останків, тому до цього питання підходили дуже прискіпливо, адже були підозри, що в Афганістані просто хотіли заробити грошей на поверненні «нашого» воїна, адже про подібні факти розповідали колеги, а також інші організації, які займаються проблемами військовополонених в Афганістані.

З його слів, питання поїздки експедиції в Афганістан для визволення «волинянина» розглянуло правління Української Спілки ветеранів Афганістану, яке дало доручення Григорію Павловичу очолити цю справу, тоді підключилися бувші бойові побратими, з якими раніше воювали в Афганістані, також багато зусиль доклав учасник експедиції Андрій Кадун.

«Ще до поїздки був створений банк даних по ДНК всіх наших полонених та зниклих безвісти, тобто ми проробили цю роботу, і нашим завданням було з’ясувати - співпадає чи не співпадає ДНК, оскільки це сучасний підхід до справи», - розповідає голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький та додає, що результати експертизи, на яку нещодавно подали біоматеріали, повинні бути через два тижні.

Незважаючи на те, що афганець Амріддін може виявитися не Ігорем Бєлокуровим, він все одно висловив глибоку подяку волинянам, адже вся Волинь взялася допомагати у цій благородній справі. Зокрема, Сергій Червонописький зауважив, що центральні органи влади жодним чином не фінансували експедицію, а кошти на поїздку виділив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.«Він вчинив правильно, допомігши встановити правду, ми дуже вдячні за підтримку», - резюмував Сергій Червонописький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ганьбослав Показати IP 25 Липня 2018 09:02
Грошiв? Заробити? В УКРАIНI?Хiба ще хто не в курсi, що тута: нi корови, нi cвинi, тiльки бандера на стiнi?
123ЙО до Ганьбослав Показати IP 25 Липня 2018 10:02
А ще ми всі у 2015 році замерзли, а потім у 2017 році всі виїхали по безвізу !!!
123 до Ганьбослав Показати IP 25 Липня 2018 10:58
а в рашке путин на всех стенах вообще, даже на заборе есть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus