USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Битва за Чауса: у НАБУ заявляють, що СБУ відмовилася віддавати їм екссуддю

30 Липня 2021 21:56
У Національному антикорупційному бюро заявили, що співробітники Служби безпеки України відмовилися передати їм екссуддю Миколу Чауса та незаконно доставили його до будівлі СБУ.

Як повідомляє пресслужба НАБУ, вони ідентифікували автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного суддю Чауса, пише УНІАН.

«Однак на законні вимоги детективів зупинитись та передати їм підозрюваного співробітники Служби безпеки не реагували, після чого незаконно доставили його на вул. Володимирську, 33», – йдеться повідомленні.

У відомстві наголосили, що згідно із законодавством, уповноважена службова особа зобов’язана доставити затриманого до найближчого підрозділу органу досудового розслідування, тобто НАБУ.

«Правоохоронці мають дотримуватися закону і передати підозрюваного, який розшукується детективами, уповноваженим представникам Національного бюро», – пояснили у відомстві.
Затримання Чауса

Сьогодні низка ЗМІ повідомили про те, що Чауса затримали в одному із сіл на Вінниччині після дзвінка одного з місцевих мешканців.

Правоохоронцям Чаус нібито підтвердив свою особистість та повідомив, що був викрадений невідомими.

За словами журналіста Юрія Бутусова, згодом співробітники СБУ «відбили Чауса» у поліції і «вивезли в невідомому напрямку».

Після цього у НАБУ повідомили, що правоохоронці, які затримали Чауса, на зв’язок із детективами не виходили.

У НАБУ закликали передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам бюро.

Як повідомив УНІАН речник СБУ Артем Дехтяренко, наразі у відомстві «готують офіційну позицію» з цього приводу.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.

23 липня Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив, що розслідування викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса в Кишиневі завершено. За його словами, до викрадення причетні державні служби України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Соломон Показати IP 30 Липня 2021 22:08
Розділіть його рівно пополам. По довжині.
Всезнайко до Соломон Показати IP 30 Липня 2021 23:25
Краще по ширині. Нижню частину хай візьме собі СБУ.
ще не зовсім свідоми Показати IP 30 Липня 2021 23:20
Уркаїна- ще те "посміховисько". Починаючи від "бриліантових прокурорів" та вагнерівців
До виборців зе Показати IP 31 Липня 2021 08:24
Ну як вам наше шоу?
ав до До виборців зе Показати IP 31 Липня 2021 13:05
нам очень нравится! зе усе делает качественно и смешно-как игра на пианино!
Прокурор Показати IP 31 Липня 2021 15:31
НАБУ тупенькі для таких спецоперацій СБУ молодці, гарно все зробили СБУ самий топовий правоохоронний орган, який формувався роками, а не ці проплачені псевдо структури

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus