USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Битва за Донбас завершиться в найближчі тижні, – ISW

21 Липня 2022 07:53
Наступ росіян у Донецькій області, який наразі триває, може забезпечити обмежене просування на Донбасі на північний схід від шосе E40 і закінчиться окупацією Слов’янська чи Бахмута.

Про це заявили аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW), передає УНІАН.

За даними ISW, останні кілька тижнів війська РФ не досягли значних успіхів у напрямку Слов'янська й продовжують знижувати свою наступальну бойову міць в локальних боях за невеликі й відносно неважливі населені пункти по всій Донецькій області. Зокрема російські війська намагалися взяти Сіверськ після захоплення Лисичанська, але станом на 20 липня досі не досягли міста.

Також наголошують, що російські окупанти не змогли розпочати прямі атаки на Бахмут і значною мірою загрузли в боях за невеликі поселення на схід і південь від нього.

Зусилля з наступу на Слов'янськ припинилися, протягом кількох тижнів не було досягнуто ніяких значних успіхів.

«Відновлення активного наступу окупантів після короткої оперативної паузи ще не призвело до значного просування вперед, хоча можливо, що відновлення сил може принести обмежені успіхи найближчими днями. Російські війська зараз насилу пересуваються по відносно малонаселеній і відкритій місцевості», – наголосили у відомстві.

Як прогнозує ISW, російські війська зіштовхнуться з місцевістю, яка буде набагато сприятливішою для українських захисників, що ближче вони просунуться до E40 навколо Слов’янська і Бахмута.

Це пояснюється щільністю населення та забудованістю цих територій. Тому нинішній російський наступ на Донбасі, найімовірніше, досягне кульмінації десь уздовж E40 найближчими тижнями.
Нагадаємо, 20 липня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сформулював розширені географічні цілі російської війни в Україні, підтверджуючи давню оцінку ISW про те, що Росія має територіальну мету за межами Донецької та Луганської областей.

Раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявляв, що впродовж 90 днів росіяни просунулися на Донбасі всього на 9-16 км, це не дуже багато. За його словами, бойові дії на Донбасі дуже інтенсивні та характеризуються великим насильством.

«Суть полягає у тому, що ціна дуже висока, здобутки росіян дуже малі. У Луганській і Донецькій областях триває запекла війна на виснаження. І відповідаючи на ваше питання про те, чи втрачено Донбас, скажу, що його ще не втрачено. Українці змушують росіян платити за кожен дюйм території, який вони завойовують. Просування росіян вимірюються буквально сотнями метрів, у деякі дні вони можуть захопити кілометр, але не більше», – наголосив Міллі.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін переконаний, що у війні настав критичний момент, але Росія прорахувалася, що протримається довше за Україну на полі бою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus